Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Jak si vybrat kurz?

#
min

O Czechitas jsi už slyšela, ale nevíš na jaký kurz se přihlásit? V článku ti představíme kurzy, abys získala přehled a mohla si vybrat ten svůj.

V Czechitas nabízíme jednodenní i dlouhodobé kurzy (zakončené certifikátem), které jsou rozřazené do několika oblastí pro začátečnice i pokročilejší. Pořádáme kurzy na témata datová analýza a AI, vývoj webu a aplikací, kybernetický bezpečnost a digitální dovednosti. Pod každým tématem se pak skrývají různé kariérní cesty, které obsahují konkrétní kurzy. Pojďme si je představit víc zblízka.

Dcm 2727

O IT nic nevím 

Pokud jsi úplná začátečnice a zvažuješ, kterou oblast IT (a jestli vůbec) vyzkoušet, doporučujeme ti nejdřív navštívit naše bezplatné webináře, které najdeš po rozkliku daného tématu z hlavní stránky. Během hodiny a půl se dozvíš, o čem daná oblast IT je, jaké jsou v ní pozice a kde začít se svým studiem.

V případě, že tě vybraná oblast zaujme a budeš si ji chtít reálně vyzkoušet, můžeš začít úvodními kurzy, kde se během jednoho dne naučíš úplné základy, které si vyzkoušíš na praktických příkladech (u většiny kurzů). 

Základy už mám a chci znát víc

Pokud tě jednodenní kurz nalákal a chceš se vzdělávat dál, jsou tu pro tebe dlouhodobé kurzy, které většinou trvají 12 týdnů. Tyto semestrální kurzy začínají vždy na jaře a na podzim.

Co v našich dlouhodobých kurzech získáš?

  • certifikát
  • záznamy lekcí (v případě studia online)
  • praxi –⁠ vlastní projekt či domácí úkoly
  • dovednosti, které stoupají na hodnotě
  • know-how od předních českých IT odborníků

5x proč: Přihlas se na dlouhodobý kurz, pokud…

  • víš, že ke studiu o samotě se nedonutíš
  • chceš studovat pravidelně a vidět reálné výsledky
  • potřebuješ doplnit znalosti ke své stávající práci
  • chceš změnit práci a studovat pozvolna pár hodin týdně
  • potřebuješ znalosti pro vlastní projekt –⁠ naťukat web ve WordPressu apod.
Dsc 7723

Chci pracovat v IT oboru

Pokud by ses chtěla do IT rekvalifikovat, dveře se ti můžou otevřít díky certifitkátu z Digitální akademie. V Czechitas pořádáme 2x ročně (podzim a jaro) 3 druhy Akademií, a to se zaměřením na Datovou analýzu, Testování a Front-end vývoj. Během 4 měsíců intenzivního vzdělávání získáš znalosti potřebné pro juniorní pozici v IT, kariérní poradenství, kontakty a propojení na naše partnerské firmy. Mnoho absolventek Digitální akademie si našlo uplatnění velmi rychle a změnilo svou kariéru, jako třeba Jana, Anna a Tereza. Chce to ale i chuť vzdělávat se dál, protože IT je dynamický obor, který se neustále vyvíjí. 

V IT už pracuji a chci se dál vzdělávat

Pro naše absolventky a pokročilé v IT, které si chtějí své znalosti prohloubit, pořádáme dlouhodobé kurzy, krátkodobé kurzy nebo různé meetupy.

A kterou oblast IT si tedy vybrat? Pojďme si je detailněji představit.

Vývoj webu a aplikací

Vývoj webu a aplikací je velmi různorodý a kreativní obor. Weby a aplikace lze tvořit pomocí šablon, i úplně od základu –⁠ tvořením statických prvků díky kódování v HTML a CSS jazycích a přidáváním dynamických prvků pomocí programování v JavaScriptu či dalších jazyků. Aby toho nebylo málo, funkční weby musí dávat smysl uživateli a být příjemné na používání tak, aby měl skvělou uživatelskou zkušenost (user experience neboli UX).

V Czechitas se soustředíme především na frontend vývoj, kódování v HTML a CSS, testování a UX design.

Nejvhodnější je začít základy HTML a CSS, na které se můžeš podívat i online. Jedná se o základní značkovací a stylovací jazyky, bez kterých se při tvorbě stránek neobejdeš. Dále můžeš pokračovat cestou vývojářky (frontendu nebo backendu) k programovacím kurzům – například⁠ ve velice oblíbeném jazyku JavaScript a poté ve frameworku React, který patří mezi nejvyužívanější. Pokud si chceš vytvořit své vlastní webovky, ale neláká tě programovat si je úplně od základu, vyzkoušej Wordpress. Je to redakční systém, ve kterém si skládáš webové stránky pomocí předpřipravených šablon. 

Pokud bys chtěla jít ve studiu hodně do hloubky, doporučujeme ti oblíbený kurz Staň se kodérkou nebo Digitální akademii: Web.

Datová analýza a AI

Data, analýzy a statistiky jsou všude kolem nás. Správně vyhodnocená data mohou vydělávat peníze nebo také zachraňovat životy. Myslíš, že by tě bavilo zjišťování různých vztahů a souvislostí? V naší nabídce kurzů Datové analýzy ti nabízíme zaměření na základy práce s daty, dotazovací jazyk SQL, Python pro data (pro práci s databázemi) a používaný nástroj pro vizualizaci dat PowerBI. Datovou analýzu si můžeš vyzkoušet na jednodenních kurzech nebo se přihlásit do Digitální akademie zaměřené na datovou analýzu.

Brzy se můžeš těšit také kurzy z oblasti AI.

Kybernetická bezpečnost

Kybernetická bezpečnost v oblasti IT se zabývá ochranou počítačových systémů, sítí a dat před neautorizovaným přístupem, útoky a zneužitím.

Studium kybernetické bezpečnosti je klíčové v dnešní digitalizované společnosti, kde se stále více informací uchovává a přenáší online, což zvyšuje riziko kybernetických hrozeb.

Pokud uvažuješ o kariéře v oblasti kybernetické bezpečnosti, přijď na úvodní webinář, kde si povíme více o cestách, které do kyberbezpečnosti Czechitas nabízí, a můžeš se zeptat expertů z praxe jaká je práce v kyberbezpečnosti. Pokud tě to zaujme, přijď na Úvod do kybernetické bezpečnosti, kde se podíváme na trochu základní teorie, něco si zkusíš a ukážeme si i něco z práce SOC Analytičky a Specialistky informační bezpečnosti.

Digitální dovednosti 

V kurzech ze sekce Digitální dovednosti získáš dovednosti, které využiješ nejen ve svém budoucím povolání, ale i v soukromém životě. Nabízíme kurzy věnované práci s PC i kancelářskými aplikacemi a širokou paletu dalších aktivit.

PS: Co dělat, pokud u vybraného kurzu není vypsaný žádný termín?

Sleduj pravidelně náš kalendář nebo odebírej Newsletter a už ti žádný kurz neuteče! Další odpovědi na tvé otázky ohledně kurzů můžeš získat zde.

Hodně štěstí do nových začátků a vzhůru do vzdělávání! IT je budoucnost. I Tvoje.

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Kateřina Blatná
Marketing Volunteer & Lecturer

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter