Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Anna Střeštíková: Moje cesta k IT

#
min

Z oboru letecké dopravy k práci analytičky

Jak se říká... Boží cesty jsou nevyzpytatelné a tak bych možná popsala i můj příběh. Vystudovala jsem vysokou školu ekonomického směru se zaměřením na leteckou dopravu. Škola mě moc bavila, ale v letecké dopravě je poměrně omezená nabídka pracovních míst, a to obzvlášť, pokud vám nejde o sezónní práci letušky. Pracovala jsem jako junior manažer v agentuře, která je dlouhodobě největším prodejcem letenek v ČR.

Absolventka Digitální akademie Data

Bylo to náročné období, a v okamžiku, kdy mi začaly docházet síly, přišla pracovní nabídka v mezinárodní renomované společnosti, která zajišťuje služební cesty pro velké korporátní klienty. Po více než 6 letech v letenkách jsem pocítila, že potřebuji změnu. Letecká doprava je neuvěřitelně krásný obor, ale po nějaké době se obrníte a otupíte. Už vás nerozhodí stávky leteckých dopravců ani zrušené lety kvůli počasí. Když přišla pandemie, začala jsem přemýšlet, jaká je moje další perspektiva v tomto oboru. Spoustu procesů se automatizuje, lidí bude potřeba čím dál méně a jakožto vysoce empatickému člověku mi nedělalo dobře se loučit s odcházejícími kolegy nebo čekat, kdy přijde řada na mě.

Novou práci jsem získala ještě před koncem Digitální akademie

Manžel mi už dlouho říkal, že bych měla zkusit programování, a díky této myšlence jsem objevila Czechitas. Pustila jsem se do jednodenních kurzů od programování v Pythonu po Excel a nechala se zlákat i Digitální Akademií Data. Přestože to původně vypadalo, že skončím na pozici náhradníka, nakonec tomu osud chtěl jinak a 1. září se mi doslova změnil život. Vzala jsem to jako obrovskou příležitost a tříměsíčnímu studiu se věnovala naplno.

Odměnou mi bylo to, že jsem vyhrála ocenění za nejlepší projekt a dostala jsem nabídku práce od mentora mého projektu. Ještě před koncem akademie jsem tedy dala výpověď a aktuálně už téměř půl roku pracuji jako BI Analytik v Accenture. Je přede mnou ještě dlouhá cesta a spoustu prostoru ke zlepšování se, ale to je to, co mě baví a co potřebuji.

Doufám, že vám můj příběh dodal trochu kuráže, pokud se rozhodujete, zda změnit svou kariéru. Není to jednoduché, ale ROZHODNĚ TO STOJÍ ZA TO!

- Anna Střeštíková, BI Analyst v Accenture -

IT je budoucnost. I Tvoje!

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Kateřina Blatná
Marketing Volunteer & Lecturer

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter