Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Digitální akademie Web: Krok za krokem

#
min

Rozhodla ses změnit kariéru a získat dovednosti potřebné pro práci juniorní front-end vývojářky? Současná práce tě nenaplňuje a chceš se kariérně posunout?

Pak jsi tady naprosto správně, mnoho absolventek Digitální akademie si našlo uplatnění velmi rychle a změnilo svou kariéru, jako třeba Terka.

Co tě čeká?

Vzdělání v perspektivní oblasti IT, které má vynikající uplatnění na trhu práce. Jsme neziskovka, která má za cíl přivést do IT více žen. Spolupracujeme s nejlepšími lektory a firmami ze sféry informačních technologií, které nás podporují, a proto ti můžeme nabídnout až o 88 % nižší školné než u jiných vzdělávacích institucí + kvalitní studium založené na nejnovějších poznatcích, trendech i současné praxi. Certifikát od Czechitas má ve světě IT dobré jméno a ty díky němu získáš konkurenční výhodu.

Jdeme na to!

Šlápla jsi do pedálů – poznávací fázi máš za sebou, Digitální akademii sis omrkla na webu, a teď už jenom zbývá podat si přihlášku. Pokud jsou registrace otevřeny, na nic nečekej a začni brzo. Neříkáme, že se to nedá stihnout i na poslední chvíli, ale čím dřív začneš, tím míň nestíhání si pak zažiješ. 😊

Náš tip: Chceš být mezi prvními, kdo se dozví o nově vypsaných registracích a termínech Digitální akademie? Nastav si upozornění do e-mailu a my ti dáme vědět hned, jakmile nový termín Akademie přidáme. Růžový button „Hlídat kurz“ najdeš ve spodní části stránky Akademie v sekci „Otevřené termíny“. Pokud chceš mít i vědomostní náskok před ostatními zájemkyněmi, mrkni na nabídku těchto kurzů.

KROK 1: Podání přihlášky

Jak postupovat při vyplňování přihlášky? Mrkni na návod zde.

● Videovizitka

V první fázi začneš natočením videovizitky (cca minuta, ne víc), která shrnuje vše podstatné o tobě, o tom, proč se hlásíš, a co od Digitální akademie očekáváš.

Nevíš, jak na to? Poprosili jsme naše absolventky, aby ti poradily a ty se můžeš podívat na jejich tipy zde.

Proč ji potřebujeme? Určitě nechceme, aby pro tebe videovizitka byla strašákem, nebo nedej bože důvodem, který by tě měl od Digitální akademie odradit. Ale na druhou stranu chceme znát tvůj příběh a propojit si ho s konkrétní tváří. Nemusíš se ničeho bát, vše, co nám pošleš, bude pouze pro naše oči a nikdy to nebudeme sdílet dál.

● Psaná motivace

Stěžejní je pro nás i psaná motivace, která ukáže tvůj zápal a více nám o tobě napoví. Může to být životní příběh, sociální situace, záliba ve vzdělávání, daném oboru apod. Neboj se pořádně rozepsat. Chceme poznat tvůj příběh i důvody, proč se do Akademie hlásíš, za jakým cílem jdeš. Chceš po ukončení Akademie vyměnit svůj stávající obor za IT specializaci? Nebo nově nabyté dovednosti využiješ ve své stávající práci? To vše nás zajímá.

● Registrační formulář

V registračním formuláři najdeš přesný postup, kam nahrát videovizitku, psanou motivaci a svůj životopis (v případě, že máš LinkedIn profil, stačí odkaz). Vyplníš další položky registračního dotazníku, a to je vše – svou přihlášku můžeš poslat do světa!

KROK 2: Mezičas

Přihlášku máš podanou, co dál? Uč se! 😊

Pro úspěšné zahájení studia Digitální akademie je třeba mít určité znalosti a absolvovat kurzy, ve kterých tě provedeme prvními krůčky a ukážeme, že programování je zábava a ne jen nudný shluk závorek, písmen a číslic.

KROK 3: Studium. Jsi přijatá – gratulujeme!

Výuka bude probíhat hybridní (kombinovanou) formou. To znamená, že si budeš moct vybrat, zda se výuky a akcí Digitální akademie zúčastníš prezenčně nebo online. Akademii je tedy možné absolvovat kompletně online, avšak doporučujeme osobní účast. Navazování vztahů s Czechitas komunitou – dalšími studentkami, lektory, kouči, mentory a zástupci partnerských firem, je důležitou součástí celé Digitální akademie.

● Studium

Jak může vypadat tvůj týden? Podívej se do modelového rozvrhu na stránkách Akademie.

  • Povinné předměty: 2–3 večery ve všední den + 1 den o víkendu
  • Povinné úkoly
  • Nepovinné předměty
  • Nepovinné pracovní skupinky – doučování

● Meet Your Mentor

Poznáš svého mentora, se kterým budeš v malé skupince pracovat na vlastním projektu (velmi cenná položka do CV!).

● Exkurze do partnerských firem

Poznáš naše partnerské firmy zblízka – dozvíš se, jaká je jejich firemní kultura a možnosti náboru.

● Kariérní konzultace

Usnadníme ti celý proces hledání nového zaměstnání! Pomůžeme ti s propojením na partnerské společnosti, podíváme se na přípravu tvého CV, poradíme ti, jak pracovat s profilem na LinkedInu, a pracovní pohovor si nacvičíme na reálných otázkách od samotných firem. Díky perfektní přípravě se budeš cítit mnohem sebevědoměji!

Budeš mít dokonce i příležitost zúčastnit se tzv. mock interviews, což jsou falešná interview na zkoušku, která ti můžeme domluvit u našich partnerů. Celý pohovor probíhá stejně jako ten pravý, s tou výjimkou, že po něm získáš dokonalou zpětnou vazbu i s tipy, na čem dále zapracovat.

A aby toho nebylo málo, tento rok máš od nás také soukromou hodinu s kariérní poradkyní jako bonus! Můžeš v ní zcela individuálně probrat svou kariérní cestu, i to, jak nejlépe využít svůj potenciál.

KROK 4: Hackathon

Víkendová akce, na které se pracuje na projektech. Schází se celá komunita (lektoři, kouči, mentoři), která je ti k dispozici, aby poradila s čímkoliv potřebuješ. Na vítězné projekty z jarního běhu 2022 se mrkni zde.

KROK 5: Závěrečný test

Online otestujeme tvé nově nabyté znalosti ze všech povinných předmětů Digitální akademie. Pro úspěšné zakončení a získání certifikátu je třeba mít skóre alespoň 75 %.

Krok 6: Galavečer

Nastává čas oslav – studium i test máš úspěšně za sebou, jdeme se chlubit! 😊  

Na galavečeru se hodnotí závěrečné projekty a vyhlašují nejlepší týmy, sejde se celá komunita, probíhá networking, kde můžeš navázat kontakty s firmami, zakončujeme tvé úspěšné studium a společně se radujeme. Odvedla jsi skvělou práci, můžeš na sebe být pyšná a hrdě se poplácat po ramenou! Nový život začíná…

Krok 7: A co bude dál?

Akademie ti poskytla pilíře, na kterých můžeš pevně stavět. Dveře do světa IT se ti otevřely dokořán. Pokračovat ve svém rozvoji můžeš s pomocí:

  • Pokročilých kurzů
  • Czechitas komunity
  • DA Alumni
  • Kariérní spojky, která ti bude k dispozici i po studiu Digitální akademie

Máš chuť se do Digitální akademie přihlásit?

Další články:

Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter