Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Kam jsme se podívali v dubnu a v květnu?

#
min

Popularizace vzdělávání v technologiích a digitální gramotnosti je jednou z klíčových aktivit Czechitas.

S dospělými mluvíme o změnách na pracovním trhu a potřebě se učit nové dovednosti, s dětmi o technologiích jako oboru, kterým se jednou můžou živit, s ženami o tom, jak začít kariéru v IT, s lidmi z firem, s vámi, o digitalizaci a s vývojáři o tom, že můžou změnit svět, pokud své znalosti začnou předávat dál. Kde jsme všude povídali nebo učili?

Celý duben jsme se v šesti městech ČR v rámci DemoDays 2019 od Microsoft bavili s učiteli, řediteli a správci škol o tom, jak používat programovatelné hračky ve výuce.

Základy algoritmizace formou hry si odnesli i návštěvníci Majálesu, studenti a školy v Českých Budějovicích, v Olomouci a Brně.

2019 05 21 14 02 08

A stejně jako každý čtvrtý čtvrtek ve čtvrtém měsíci jsme oslavili Den dívek v IT. Při této příležitosti vždy vyhlašujeme Cenu Czechitas za nejlepší dívčí bakalářskou práci v IT. Gratulujeme holkám, že jsou skvělým příkladem pro ostatní!

Dsc 1939

Jednou z největších akcí, kterou jsme spolupořádali s Kiwi.com, byla konference womenintech.cz 18. 5. 2019. Největší, protože jsme měli 350 doslova „Women in Tech“ pod jednou střechou v brněnském Hubu, spolu s řečnicemi z Google, Netflix či SpaceX.

Xc

V květnu jsme pacháli dobro. V prosinci jsme se rozhodli, že splníme přání a darujeme seniorům v Krnově počítačový kurz. A tak jsme 22. května 2019 poprvé učili pány základy práce s počítačem! Vyzkoušeli si vyhledat články, TV programy, informace o počasí, oblíbené seriály, audio nahrávky, zajímavé dokumenty nebo online kurzy.

Senio 1

Za kvalitní vzdělávání jsme kopali, respektive kopaly, i na Václavském náměstí. V rámci Global Goals World Cup Prague, ženského turnaje na podporu společensky udržitelných cílů OSN, jsme soutěžili s dalšími týmy z firem, ministerstev i univerzit. Sestavili jsme tým složený z účastnic kurzů, lektorek, ale i Zuzky z T-Mobile, která reprezentovala partnerství, která jsou klíčová ve hře za kvalitní vzdělávání. Děkujeme všem za podporu. A pokud chcete vědět, jak to dopadlo, čtěte další článek na blogu. My kopeme dál.

X2

O vzdělávání a dovednostech budoucnosti jsme si povídali i na Setkání našich strategických partnerů. Odnesli jsme si řadu podnětů k dalším příležitostem ke spolupráci z panelových diskuzí. Chceme být užiteční, a proto neustále vymýšlíme, kam naše „přátelství“ posunout. Děkujeme všem za sdílení a příjemný večer.

Setkani Partneru 1

Vystoupili jsme také na řadě konferencí. O partnerské spolupráci mluvila Lenka Franců na interní konferenci SAP Now v pražském Cubexu. Zkušenosti ve vzdělávání učitelů a s dlouhodobým projektem Akademie programování na EMEA Philanthropies Summitu v řeckých Aténách s podtitulem Driving a Future of Inclusive Growth sdílela Lucie Jurystová. Já jsem mluvila s vývojáři o lepším světě, který bude, když začnou učit další základní IT dovednosti na keynote mDevCamp 2019 a o našich vizích na konferenci Forbes Women's Summit, která se konala v DOXu při příležitosti sestavení žebříčku 125 Nejvlivnějších žen Česka. Za příležitost ukázat naši práci moc děkujeme! #lepsicesko

X1

A nakonec, slavnostně jsme zakončili Digitální akademii v Brně, na Hvězdárně, i v Praze, v Profesním domě Karlovy univerzity za účasti partnerů a dalších vážených hostů. Už po dvanácté děkujeme Google.org a dalším firmám, že splnily sny již 360 datovým analytičkám!

X3
Mdmdccmc

Co nás čeká ještě v červnu? Z těch velikých akcí TEDx v Liberci 13. 6. a Social Impact Alumni Summit v Rumunsku 14. 6. Anebo přijďte zamávat na Metronom či Maker Faire Festival 21.-23. 6. a určitě na Future Port Prague 10.-11. 9. 2019.

Krásné léto!

Dita

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Dita Formánková
Czechitas Founder & Chair of the Board

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter