Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

První Czechitas Hackathon tohoto roku

#
min

Kde využít získané vědomosti z kurzů a přeměnit je v reálný projekt? Na hackathonu! První Czechitas Hackathon v tomto roce byl zaměřený na programování. A jak…

Únorový hackathon se odehrál v online prostředí. Protože jsme za poslední rok nasbírali hodně zkušeností a ve virtuálním světě jsme jako ryby ve vodě, celá akce se povedla na jedničku. Ani v onlinu se nevytratila přátelská a neformální atmosféra, a to díky mentorům, komisařům i samotným účastnicím. A vznikly opravdu skvělé projekty!

Blog 1

Tentokrát si zasoutěžilo 25 účastnic, které byly rozděleny do osmi týmů. Zadání pro tento hackathon znělo: Cestování. V kooperaci se svými mentory měly holky tři dny na to vymyslet nápad pro svůj projekt. Na samotné programování pak dostaly osm hodin. Byla to jízda! Všechny účastnice to zvládly, pomáhaly si a dokonce se naučily během hackathonu i práci s novými technologiemi.

Všechny prezentované projekty byly skvělé, ale vyhrát mohly jen tři z nich. Komise hodnotila náročnost projektu, samotný nápad, technické zpracování a možnost reálného využití. A kdo se umístil na vítězných pozicích? Třetí místo získal tým B, který vytvořil Interaktivní dashboard pro cestující, kteří mají oblibu v alkoholických nápojích. V aplikaci najdete zemi, kam byste rádi vyrazili ochutnat místní alkohol, dohledáte si v ní důležité fráze a navíc se o daném státě dozvíte i zajímavé statistické údaje..

2

Na druhý stupínek dosáhl projekt týmu G s názvem Jedem na vejlet. Před výměnným pobytem nebo dětským táborem sbírají organizátoři o všech účastnících důležité informace, např. kontakt na rodiče, zdravotní pojišťovna dítěte, apod. Díky této aplikaci budou mít učitelé a vedoucí táborů tyto informace pohromadě na jednom místě a budou je moci snadno dohledat před odjezdem nebo v případě nouze.

Blog 3New

Tramtadadá a vítězem programovacího hackathonu se stal tým F s aplikací Sbalte.se!, díky které si vytvoříte znovu použitelné seznamy věcí, které si chcete sbalit na dovolenou.

Blog 4New

Vítězné týmy se mohly radovat z voucherů na Czechitas kurzy a holky tak můžou dál rozvíjet svoje dovednosti a znalosti.

Děkujeme partnerům Barclays, Citrix a Inventi, kteří hackathon podpořili a zároveň se na něm zástupci jednotlivých firem aktivně podíleli jako mentoři nebo komisaři, kteří vybrali vítězné týmy. Byla to krásná spolupráce a těšíme se na další!

A co na celou akci říkaly holky?

“Práce s lidmi, které neznám, takže schopnost rychle se přizpůsobit a pracovat s tím, co máme společné.”

“Mentor Daniel Němec byl perfektní. Se vším nám poradil, na správných místech nás popostrčil, aby nám jen neukázal řešení, ale spíše cestu.”

“Viděla jsem, jak všichni krásně pracují jako tým a jak je důležité, projekt předem důkladně naplánovat a rozvrhnout. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla o nových technologiích, které jsem dosud neznala. Také jsem zažila neuvěřitelnou podporu ze strany holek i koučů.”

“Lektor Jindra Máca byl super. Hodně trpělivý, nápomocný a uměl mi vše velmi srozumitelně vysvětlit. Děkuji moc, hodně mě podpořil.”

“Moc díky za akci, bylo to náročné, ale stálo to za to.”

“Skvěle strávený den! Díky!”

To my děkujeme vám všem.

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Marek Sedlák
Brand Manager

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter