Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Jak na kariérní změnu: díl čtvrtý

#
min

Projdi si postupně čtyři kroky, které vedou ke změně kariéry. Krok čtvrtý: Obrň se trpělivostí

Životopis máš vyladěný do dokonalosti a už jsi ho poslala tvým potenciálním zaměstnavatelům. Někdy je potřeba se obrnit trpělivostí.

Hledání práce může být frustrující, a to obzvlášť při změně oboru. Můžeš mít štěstí a vyjde to třeba hned, ale taky můžeš hledat i půl roku. Proto je dobré neklesat na duchu a i nevydařený pohovor brát jako skvělou zkušenost a zpětnou vazbu.

Nečekej jenom, kde se co objeví, ale buď aktivní. Klidně kontaktuj někoho z oboru na Linkedin, jestli by ti neporadili, na co se zaměřit. Ano, mnohým z nás je nepříjemné oslovovat lidi, které neznáme. Co nejhoršího se ale může stát? Že se neozvou. No aspoň jsi to zkusila.

Kariérní změna není lehká a nemusí být ani hladká. Věř ale tomu, že se ti bude žít líp s vědomím, že aktivně pracuješ na tom, abys byla spokojená.            

Da 2019 3

               

Potřebuješ kariérní konzultaci?                                        

Lucie Hynková

Čechy

lucie.hynkova@czechitas.cz
Pavla Wittner

Morava

pavla.wittner@czechitas.cz
Soňa Kapusňáková

Severní Morava a Slezsko

sona.kapusnakova@czechitas.cz

Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter