Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Eva Hankusová: Moje cesta k IT

#
min

Přes digitální akademii k práci datové analytičky a projektové manažerky

Na říjen tu máme příběh letošní absolventky Digitální akademie v Praze, která po skončení kurzu zakotvila u jednoho z našich partnerů Colours of Data. Eva během rodičovské dovolené založila komunitní centrum, ale posléze chtěla proniknout do světa IT. Digitální akademie ji nadchla natolik, že se s námi Evča rozhodla také spolupracovat. A my jsme za to moc rádi!

Czechitas sleduji už od jejich vzniku a vždy se mi projekt moc líbil. Po nástupu na rodičovskou dovolenou jsem si otevřela vlastní komunitní centrum, ale ke konci rodičovské jsem už věděla, že touto cestou pokračovat nechci. Dostala jsem doporučení na kariérní poradenství Petry Drahoňovské a po první konzultaci jsem měla jasno. Přihlášení do Digitální akademie na jaře 2019 bylo tedy dalším logickým krokem.

61786498 2393781213987089 3418861140904509440 O

DA mi dala strašně moc. Ani nevím, kde začít. Kurz byl velmi intenzivní a náročný. Často jsem si říkala, že to snad ani nikdy nepochopím, ale postupně to vše začalo do sebe krásně zapadat. Nakonec jsme s parťačkou Máriou Mižíkovou získaly dokonce hlavní cenu za projekt. Otevřel se mi úplně nový svět. Díky DA jsem poznala mnoho skvělých lidí a navázala nová přátelství jak v osobním, tak i v pracovním životě. Ráda bych zmínila i to, že naše DA skupina holek je stále v úzkém kontaktu – spolupracujeme, jak se dá a chodíme jednou měsíčně na pivo :-).

Už v průběhu akademie jsem věděla, že to pro mě byla ta správná cesta. Na DA se mi líbilo hlavně to, že nás učí lidé přímo z oboru, přímo z konkrétních firem. Jeden z lektorů byl i Tomáš Mátl, zakladatel firmy Colours of Data, který mě při přednáškách velmi zaujal svým výstupem a přístupem. Během akademie jsem ho oslovila s dotazem na možnou budoucí spolupráci. A protože mám už něco za sebou, převážně v oblasti projektového řízení, nechtělo se mi začínat úplně od nuly jako datový analytik junior.

56947181 10218401695774749 8950319439471968256 O

V Colours of Data mám na starosti větší datové projekty jak v ČR, tak i UK. Po dohodě mám také možnost pracovat na menších datových projektech jako datový analytik a zdokonalovat se tak v analýze a hlavně ve vizualizaci, která mě nejvíce oslovila a baví.

Chtěla bych také ocenit to, že partneři Czechitas počítají s tím (aspoň mi to tak přišlo), že účastnice jsou často maminky nebo studentky. Díky tomu je možné se domluvit na různých podmínkách a sladit tak pracovní a rodinný život, což se povedlo i v mém případě.

Po těch 3 měsících intenzivní práce bylo DA velmi těžké opouštět, a tak jsem využila nabídky Tomáše Mátla a přidala jsem se k němu jako pomocný lektor pro aktuální a doufám i další běhy DA.

- Eva Hankusová, Datová analytička a projektová manažerka, Colours of Data

A co ty? Vzděláváš se a zvažuješ změnu kariéry směrem do IT? Neváhej a ozvi se naší HR spojce Lucce!

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Kateřina Blatná
Marketing Volunteer & Lecturer

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter