Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Projekty Digitální akademie: Projekt v Praze - podzim 2020

#
min

Přečti si o tématech projektů, které vypracovaly absolventky školy projektového vývoje v Praze na podzim 2020.

Online potravinový koš

Webový dashboard, který zobrazuje vývoj cen potravin podle dat ze tří eshopů s potravinami. Umožňuje:

  • Sledovat vývoj cen potravin za poslední rok na třech eshopech: Rohlik.cz, Kosik.cz a iTesco.cz.
  • Zobrazit cenu spotřebního potravinového koše podle dat z těchto eshopů.
  • Ilustrovat vliv přírodních, politických a ekonomických událostí na ceny potravin.

Dashboard obsahuje ceny těch kategorií potravin, které Český statistický úřad používá k výpočtu oficiálního spotřebního koše. Projekt vznikl na podnět, s využitím dat a s velkou podporou od Apify.

Aneta Bernardová, Nicola Kučerová, Katarína Strnková, Veronika Pešková


Orderia

Webová aplikace v podobě eshopu pro jednoduchou B2B objednávku. V současné době komunikace mezi malým obchodem (například s farmářskými výrobky) a malovýrobcem (například farmářem) probíhá na základě telefonátů či emailů, což je neefektivní a časově náročný způsob. V důsledku vznikají výpadky dodání/objednávek, což škodí oběma stranám. Řešením je systém pro B2B objednávky, který má uživatelský příjemné prostředí, jednoduchý způsob vytvoření/přijetí objednávky a následující napojení na ostatní obchodní systémy.

Adéla Kamenská, Adéla Križanová, Vladlena Benešová, Lucia Schoberová


Sporteezone

Sporteezone je projekt webové aplikace, která uživatelům pomáhá najít volné sportovní aktivity rychle a jednoduše podle jejich preferencí v daném čase a místě. Data jsou automaticky scrapována z webů sportovišť nebo získávána v rámci spolupráce se sportovišti. Dodáváme i informaci, zda lze na sportovišti uplatnit Multisport či Activepass kartu. Na webu také provozujeme blog s tematickými autorskými články. Nadstavbou je možná spolupráce s vydavateli karet pro sportovní aktivity, samotnými uživateli webu nebo také spolupráce s různými společnostmi, které vyrábí sportovní doplňky.

Martina Burjanová, Kateřina Blatná, Veronika Jiříčková, Pavla Morávková

Swapíto

Swap, neboli vzájemná výměna věcí i služeb se v posledních letech těší stále větší popularitě. Jsou pořádané jak offline setkání, na které účastníci přináší věci vhodné ke směně, tak také existují online skupiny (např. na facebooku), kde členové přidávají příspěvky se svou nabídkou / poptávkou a hledají “match". Cílem našeho projektu bylo vytvořit platformu, která by sloužila právě k tomuto účelu. Rozhodli jsme pro PWA - progresivní webovou aplikaci, která poskytuje výhody aplikace i webových stránek v jednom. Po krátké instalaci umožňuje uživatelům přidat inzeráty i offline. Vytvořili jsme pilotní verzi PWA, kde je možné se zaregistrovat pomocí emailu nebo facebooku, přidat inzeráty s fotkou a také odpovědět inzerentovi. Další plánované funkcionality jsou vyhledávání v inzerátech podle klíčových slov, zlepšení mechanismu směny a personifikované nastavení profilu.

Petra Zemanová, Radka Melicharová, Žaneta Dvořáčková, Michaela Drápelová, Denisa Zábranská

Chceš vytvořit podobné projekty?

Zjisti více o Digitální akademii

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Anna Mai
Lecturer & Partnerships Coordinator

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter