Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Aneta Londa: Moje cesta k IT

#
min

Z marketingu k aplikační analýze

O první příběh letošního roku se s námi podělila Aneta, která se několik let věnovala marketingu. Mezitím také pomáhala rozjíždět rodinný podnik, proto se chtěla dozvědět něco nového o propagaci prostřednictvím Instagramu. Navštívila náš workshop a díky přátelské atmosféře, která tu panovala, se rozhodla zkusit i další témata a nakonec s námi prošla i Digitální akademií.

Má cesta do IT byla zcela náhodná. Nikdy jsem si sebe samotnou v této práci nepředstavovala, nebo spíš ani neodvážila představit. Po vysoké škole jsem začala pracovat v kosmetické firmě v marketingu, což jsem si vždycky myslela, že byl můj dream job. Po nějaké době jsem ale zjistila, že mě to vůbec nenaplňuje, spíše naopak, vyčerpává. Rozhodla jsem se pro krátkou pauzu, ve které jsme rozjížděli rodinné zmrzlinářství. Starala jsem se o především o výrobu, ale také o marketing a sociální sítě.

Chtěla jsem se tehdy naučit více pracovat s Instagramem, a tak jsem se dostala na první jednodenní kurz Czechitas. Kurz mě překvapil, obsahově byl super, ale hlavně jsem byla zaskočena tou příjemnou a přátelskou atmosférou všech holek. A tak jsem se přihlásila na další jednodenní kurz pro tvorbu webové stránky. Byla jsem hrozně zvědavá, zda bych zrovna já něco takového dokázala. Po kurzu jsme šli hromadně na pivo a já se dala do řeči s jedním z koučů, který mi začal vyprávět o Digitální akademii.

O Digitální akademii

"Prvně mi to připadalo jako sci-fi. Bála jsem se, že by to bylo přespříliš těžké a časově náročné, ale nakonec se mi ta myšlenka začala líbit. V momentě, kdy jsem natáčela motivační video, tak jsem věděla, že se do Akademie musím dostat, strašně jsem si přála, aby IT mohla být i ta moje budoucnost."

Během Akademie mě bavil hlavně Python a SQL, což jsme s mojí parťačkou promítly i do našeho projektu Plánovače zmrzlinových kombinací. Nicméně jsem hlavně doufala, že si najdu práci, ve které tyto znalosti upotřebím a prohloubím.

O nové práci v České spořitelně

Po skončení Akademie mě přepadl obrovský strach, protože jsem si opět připadala jako čerstvě po škole. Hledala jsem si práci, ve které jsem neměla žádné zkušenosti. Po krátkém hledání jsem ovšem byla úspěšná a již přes dva roky dělám analytičku v České spořitelně. Před třemi roky jsem nevěděla, co SQL znamená, dnes ho používám denně a děsně mě to baví.

"Díky Digitální akademii jsem získala práci, která mě naplňuje a dokážu ji skloubit se svým zmrzlinářstvím. :) Celá Digitální akademie byla naprosto úžasná a – nebudu lhát – náročná. Ale holky, jestli se to chcete naučit, tak se to naučíte, je to jen na vás. Vezmete si z toho přesně tolik, kolik vy budete chtít. A věřte mi, že by byla škoda, si z toho vzít málo. Podporu najdete všude kolem sebe - v lektorech, koučích, i navzájem mezi sebou. Držím palce!"                                               

- Aneta Londa, aplikační analytička, Česká spořitelna

A co ty? Zvažuješ změnu kariéry směrem do IT?

Nepropásni svou příležitost a přihlas se do Digitální akademie Czechitas. Více informací o studiu i o tom, jak ti Czechitas pomůže najít uplatnění, najdeš zde.

IT je budoucnost. I Tvoje!

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Kateřina Blatná
Marketing Volunteer & Lecturer

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter