Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Nová Digitální akademie: Kyberbezpečnost je tady!

#
min

Spouštíme novou Digitální akademii určenou pro ženy, které už mají znalosti IT a chtějí se posunout do nové oblasti.

V Czechitas se vzdělávání bezpečnosti v oblasti IT věnujeme již řadu let a nyní dozrál čas pro velkou novinku – spouštíme novou Digitální akademii na téma Kyberbezpečnost určenou pro ženy, které už mají znalosti IT. Obsahem připravované Digitální akademie jsou témata jako sítě, detekce a útoky, operační systémy a nezapomeneme ani na identity management či aktuální legislativu.

Co je Digitální akademie?

Digitální akademie (DA) je náš hlavní produkt pro kariérní změnu. Získáš znalosti z několika různých oblastí (testování, datová analýza, tvorba webu a nově i kybernetická bezpečnost), které si procvičíš na vlastním projektu. Navíc dostaneš i kariérní poradenství, trénink soft-skills, propojení na partnerské firmy a šanci nahlédnout do jejich práce a firemní kultury. Je to skvělá příležitost, jak získat nové uplatnění i cenné kontakty.

Digitální akademie: Kyberbezpečnost

Digitální akademie: Kyberbezpečnost je zejména pro ženy, které v IT již pracují (například jako testerky nebo developerky), respektive mají v IT základní požadované znalosti, bez kterých by studium bylo dost náročné. Pro úspěšné přijetí do studia DA: Kyberbezpečnost je potřeba splnit přijímací test. Připravili jsme i vzorový test, který si můžeš vyzkoušet nanečisto. Cílem testu není nic jiného než do studia přijmout zájemkyně se znalostmi na dostatečné úrovni. V případě, že v IT nepracuješ, ale máš o tuto oblast zájem, neváhej. Na test se můžeš připravit formou samostudia – nachystali jsme pro tebe studijní cestu na platformě TryHackMe. Seznámíš se se základními pojmy i praktickými návody. Prostřednictvím celkem pěti bloků se naučíš vše, co potřebuješ k úspěšnému absolvování přijímacího testu. Každý blok má doporučenou dobu studia, ale jak rychle ho zvládneš je na tobě. Samostudium doporučujeme i těm, kdo se chtějí jen naučit něco nového v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Celkem jsme připravili až 400 hodin přímé výuky. Celý program bude trvat přibližně 35 týdnů. Část výuky bude vedena online formou s ohledem na vytíženost účastnic a také délku programu. Součástí Akademie budou také prezenční víkendové bootcampy v Praze a Brně, během kterých bude probíhat výuka a jejichž součástí bude i večerní neformální program s možností partnerských exkurzí. 

Pro koho je Digitální akademie: Kyberbezpečnost určena?

  • Pro ženy, které chtějí změnit kariéru a stát se SOC analytičkou nebo pracovat na podobných IT pozicích.
  • Pro ženy, které již v IT pracují nebo mají základní znalosti pro projití přijímacím testem.
  • Pro ženy, které se chtějí kariérně posunout nebo je současná práce nenaplňuje.
Ideální průběh studia

Registrace

Registrace do podzimního pilotního běhu Digitální akademie: Kyberbezpečnost jsou otevřeny a vypsali jsme několik termínů pro přijímací testy. Pilotní běh odstartuje na podzim 2023 s přesahem do dalšího roku. V rámci Digitální akademie je zahrnuto i kariérní poradenství. Po jejím absolvování budeš připravená na různé pozice v kybernetické bezpečnosti, jako například SOC analytička nebo security engineer.

Více informací k akademii najdeš pod tímto odkazem.

Máš otázky? Napiš nám nebo se připoj na webinář zdarma – Poznej Digitální akademii: Kyberbezpečnost.

V neposlední řadě bychom rádi poděkovali pracovní skupině, která se již více než rok a půl usilovně věnuje vývoji tohoto velkého projektu. Velice si ceníme jejich motivace, energie a úsilí, které vkládají do vývoje této Digitální akademie, a to dokonce ve svém volném čase a přes své náročné pracovní vytížení.

Anna Jungmannová, Martin Čížek, Jakub Fišer, Pavel Horal, Aleš Hura, Kateřina Hůtová, Tomáš Jirsík, Martin Konečný, Michal Kučera, Marek Kumpošt, Martin Kunc, Lukáš Kupka, Jakub Onderka, Petr Pospíšil, Robert Rojo, Dominik Soukup, Michal Svoboda, Michal Šimeček, Ondřej Šrámek, Petr Šťastný, Ondřej Mackovič, Aleš Černošek, Michal Krsek, Pavel Matějíček, Jakub Špičák, Hung Ngo, David Polách a Tobiáš Trnka.

Děkujeme partnerským společnostem Gen Digital a Microsoft, které podpořily vývoj nové Digitální akademie Kyberbezpečnost. Děkujeme také společnostem ICZ, Cisco a ČSOB, které podpořily letošní první Digitální akademii zaměřenou na Kyberbezpečnost.

3
.
10
.
a
28
.
6
.

Online

Út
,
,
17:30
20:30
,
17:30
20:30
hybridní
Digitální akademie: Kyberbezpečnost

Staň se součástí pilotního běhu Digitální akademie: Kyberbezpečnost a získej práci například jako SOC analytička.

Digitální akademie
Pokročilí začátečníci
Semestrální
Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Marek Sedlák
Brand Manager

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter