Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Po střední rovnou do IT

#
min

Přemýšlíš, kam po maturitě? A co do oboru, kde to teď nejvíc žije? Nemusíš čekat na vysokou, začni hned. IT může být i tvoje budoucnost.

180820 Czechitas Ls Pondeli Small 00033

Udělej s námi 1. krok ke kariéře v IT

Chceš pracovat v IT? Nebo si chceš rozšířit obzory a naučit se něco, co využiješ i v jiných oborech? Na našich kurzech se dozvíš, jak programovat, jak vytvořit vlastní web nebo jak pracovat s grafickými programy. Ukážeme ti, proč je IT dobrá volba.

Letní škola IT

Letni Skola Pondeli 6

Intenzivní kurz programování, kódování a grafiky pro holky ze středních škol

Vezmi to od podlahy a prozkoumej všechno, co IT nabízí. Letní škola je týdenní intenzivní kurz IT, kde se naučíš základy programování, základy grafiky i tvorby webových stránek. Navíc se podíváš do vysokoškolských prostor, IT firem a poznáš řadu zajímavých lidí z oboru.

Více o Letní škole IT

26992093 1722503857781498 8221669275408441778 N

IT kurzy pro ženy a dívky

Chceš se do toho obout zostra a naučit se ještě víc? Zkus naše workshopy nebo dlouhodobé kurzy ušité na míru ženám a dívkám.

Nabídka vzdělávacích akcí

Kde a jak studovat IT obory?

Pod informační technologie spadá celá řada oborů a čert aby se v tom vyznal. Zkus si najít svoji cestu. Pomůžeme ti s jejími začátky. Pokud si nevíš rady, ozvi se Báře, ráda ti poradí s výběrem oboru přesně pro tebe.

Jak se prosadit v IT už na střední

Už dávno neplatí, že k úspěchu v informačních technologiích je potřeba mít vystudovanou vysokou školu. Krása IT je totiž v tom, že kódovat nebo programovat se člověk může naučit sám. A pak se snadno dějí fakt velké věci.

Martin Herman (*1996)

Martin Herman je jedním z nejmladších slovenských programátorů. Začal programovat už na střední škole a svou první aplikaci pro iPhone vytvořil jako závěrečný projekt. Jeho iGramatika slouží pro výuku pravopisu. Stál také za projektem Droppie, sociální sítí, která spojila dva lidi, kteří se vyskytnou na stejném místě, prostřednictvím fotografie.

Dominika Krejčí (*1996)

Při studiu na klasickém gymnáziu začala navštěvovat workshopy s IT tématikou a začalo ji to bavit. Nyní studuje Aplikovanou informatiku na FI MUNI. Zároveň vede srazy Pyladies, kde učí ženy programovat v Pythonu a organizuje pro středoškoláky Korespondenční seminář informatiky KSI.

Lukáš Hurych (*1992)

V 18 letech spoluzakládal webové studio abdoc.com a madebysource.com, který vytváří nástroje pro webové vývojáře. Je také otcem projektu Twisto, díky kterému můžete za své online nákupy platit na fakturu až 14 dní od jejich doručení.

Lukáš Strnadel (*1987)

Už na střední škole se začal věnovat webdesignu. Dnes už má vlastní studio The Funtasty, které se zabývá vývojem mobilních aplikací pro iOS i Android.

Ashley Qualls (*1990)

Ashley začala kódovat v HTML už jako náctiletá. Své výtvory vystavovala na webových stránkách a v roce 2004 začala svým spolužákům vytvářet layouty na sociální sítě. Rozkřiklo se to a Ashley začala dostávat inzertní nabídky. Už v roce 2006 si koupila vlastní dům. V současné době má její whateverlife.com miliony návštěv denně.

Nick D'Aloisio (*1995)

Nick začal kódovat už ve dvanácti. Jeho aplikaci Summly, která umí osekat obsah textu na 1000, 500 nebo 140 znaků, koupil v roce 2013 server Yahoo za 30 milionů dolarů. Nick současné době studuje informatiku na univerzitě a vede sekci Yahoo News Digest.

Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter