Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Příběhy z Digitálních akademií, část 1.

#
min

Digitální akademie, několikaměsíční škola datové analýzy, dokáže otevřít dveře k nové kariéře. Absolventky, které opravdu chtěly změnit práci a dostat se do IT…

Přečti si 8 krátkých příběhů, které jsme vybrali do prvního dílu série článků o tom, kam až může vést cesta přes naše IT kurzy (2. díl najdeš tu). Všechny tyto ženy s nadšením a hlavně odhodláním absolvovaly několika měsíční školu datové analýzy a pokračovaly za IT kariérou na pozice datových analytiček, juniorních programátorek, testerek či do marketingu a logistiky s přesahem do IT.

Přejeme jim hodně úspěchů v nových oborech a doufáme, že jejich příběhy dokáží inspirovat i další, co zvažují kariérní změnu. Třeba zrovna tebe. :) 

Mrkni na otevřené registrace do Digitální akademie.

Veronika Dominiková, Co-founder, Chief Marketing Officer

Dominikova

Před Digitální akademií jsem běhala mezi laborkou a nenaplňujícími brigádami. Má budoucí práce byla nejistá, tak trochu jsem se vším zápasila. Mým cílem bylo najít snovou práci, která bude dávat dlouhodobě smysl. V Akademii jsem poznala skvělé lidi a otevřely se mi zcela nové obzory. Naučila jsem se o datech, online marketingu a Pythonu, na kterém jsem postavila vlastní projekt (mám neskutečnou radost, že srdcem je algoritmus mluvící Pythonem  díky Czechitas <3). Projektu se teď naplno věnuji, a to i přestože jsem po skončení Akademie dostala skvělou nabídku práce od partnerské firmy.

Žaneta Dvořáčková, Datová specialistka

Dvořáčková

Před Digitální akademií (DA) jsem byla na rodičovské dovolené a čekalo mě po delší době hledání práce. Díky absolvovaní Akademie jsme se mohla sebevědomě vrátit na trh práce s upgradovanými znalostmi, které jsou u firem velmi žádané. Navíc můj nástup do práce nebyl pro rodinu šok, protože DA byla taková přípravka pro rodinu na to, že někam chodím.

Nyní pracuji jako datová specialistka pro EMTC a využívám znalosti z Akademie, především SQL a Google Analytics. Jsem velmi spokojená. V této oblasti bych se chtěla nadále rozvíjet a vzdělávat.

Tereza Hajíčková, Data Analyst

Hajíčková

V předchozí práci jsem byla pět let a cítila jsem, že bych se ráda posunula někam dál, zkusila něco nového, ale hledala jsem odvahu udělat ten krok ke změně. Czechitas jsem sledovala dlouho a když vyhlásili první Digitální akademii, řekla jsem si, že datová analytika je oblast, o které bych se ráda dozvěděla víc a zkusila jsem se přihlásit. K mému štěstí jsem byla vybrána. Digitální akademie mně pomohla získat přehled o současném vývoji v datové analytice a naučila jsem se základy SQL a programování. Po skončení Akademie jsem hned začala hledat práci a nejvíce mě zaujala nabídka právě u Kiwi.com. Pozice datového analytika byla přesně to, kam jsem se chtěla posunout. Zároveň mě hodně lákal obor cestování a líbilo se mi, jak je Kiwi.com inovativní firma. Myslím si, že i absolvování Digitální akademie mi pomohlo práci získat a díky tomu můžu říct, že už se půl roku šťastně věnuji zkoumání vlastností a objevování nových souvislostí v datech u Kiwi.com.

Andrea Kábelková, Konzultant CRM

Kabelkova

Vyskúšala som niekoľko smerov a oborov, ale nebolo to to, čo som hľadala. Počas materskej dovolenky som sa prihlásila na kurz Digitálnej akadémie, aby som si rozšířila obzory a získala ďalšie znalosti, nadviazala kontakty. Keď sa blížil koniec mojej rodičovskej dovolenky, ozvala sa mi Adélka z Czechitas, či už si hľadám prácu. Požiadavky s malým dieťaťom na ideálnu prácu sa trošku líšia, napriek tomu mi doporučila niekoľko firiem, ktoré matky vidia ako potenciál a nie ako prekážku. Po pohovore v partnerskej firme, som odchádzala so skvelým pocitom a za nedlho som tam nastúpila na pozíciu Konzultanta.

Jaká je úspěšnost našich Digitálních akademií? Podívej se na pár čísel z minulých běhů.

Veronika Klečková, Data Analyst

Kleckova

Před Akademií jsem pracovala ve státní správě, kde jsem cítila, že už se nikam dál neposouvám. Chtělo to změnu. Díky Digitální akademii jsem se konečně hnula z místa a ještě před koncem kurzu jsem začala hledat aktivně práci. Obešla jsem pár pohovorů a nakonec zakotvila v DataBreakers, kde jsem byla i na stáži. Aktuálně pracuji jako Data Analyst a strašně mě to baví.




Markéta Kněžínková, Data Analyst

Kněžníková

Osobně vnímám jako největší přínos Digitální akademie (DA) networking, kontakty na podobně smýšlející lidi, se kterýma se i po ukončení DA moc ráda vídám a věřím, že to bude pokračovat i nadále. Je to asi tím, že jsem tam nešla jako začátečník, ale už jsem nějakou dobu programovala a v datové analýze jsem se vzdělávala sama už více než rok.

Z tohohle úhlu pohledu mi toho DA moc nedala, přestože kontakty jsou ve výsledku to nejcennější. Sama jsem věděla, že je to kurz pro začátečníky, takže DA splnila moje očekávání.

Andrea Kubištová, Quality Assurance Engineer

Kubištová

Po Digitální akademii jsem začala pracovat jako tester v Cleverlance. Zjistila jsem, že mě testování baví, ale chtěla jsem si zkusit práci i v menší společnosti, a tak jsem po necelém roce odešla a teď pracuji jako testerka v Onlio. Digitální akademie mi dala mnoho, ale nejdůležitější pro mě byl ten odrazový můstek, který mi pomohl kompletně změnit obor.



Nikol Kupková, Business Intelligence Analyst

Kupkova

„Od vysoké školy jsem se zabývala obsahovým marketingem, ale časem jsem zjistila, že mi psaní textů tolik nevyhovuje. Nějakou dobu jsem pomýšlela na práci analytičky, ale neměla jsem k tomu dost informací a odvahy. Prošla jsem pilotní Digitální akademií v Brně, a ačkoli tam bylo dost much, které je ještě potřeba vychytat, má očekávání to splnilo na jedničku. Zjistila jsem, co taková práce obnáší, co se musím naučit za technologie, a podívala se, jak to funguje ve firmě, která se analytikou zabývá. To úplně nejlepší ale je, že jsem v té firmě nakonec mohla i zůstat. A tak teď pracuji v Billigence na pozici Junior BI Analyst a už se těším na nové výzvy, které mě čekají.“




A co ty? Makáš na sobě, uvažuješ o změně zaměstnání a láká tě IT? Neváhej a ozvi se naší Adéle.

 
Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Adéla Pavlunová
Career Developer

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter