Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Vendula Frýzlová: Moje cesta k IT

#
min

V listopadu se o svůj příběh podělila Vendy, která začala pracovat u naší partnerské firmy Avast.

Vendy nejprve několik let pracovala v obchodě s oblečením, ale po pár letech se chtěla posunout dál a objevila kurzy Czechitas. Vydala se rovnou směrem Digitální akademie. Jak to celé probíhalo a co Vendy na své pozici vlastně dělá?

Předtím, než jsem nastoupila do Avastu jako developerka, jsem pracovala rok v účetní firmě a předtím jsem 4 roky pracovala jako prodavačka oblečení v menším krámku v mém rodném městě v Podkrkonoší. Tahle práce mě ale nikdy dostatečně nenaplňovala. V té době jsem věděla, že bych jednou chtěla věnovat webům, jen jsem stále nemohla najít dostatečné množství času se vše pořádně naučit. Čas ale plynul a bylo mi jasné, že pokud nezačnu hned, tak už asi nikdy. Z toho důvodu jsem se přihlásila na kurzy od Czechitas.

Skloubit práci na plný úvazek a studium bylo občas náročné, ale věděla jsem, že to za to opravdu stojí. Doplnila jsem si tak spoustu znalostí a informací, které mi chyběly a získala ještě větší motivaci i odvahu na cestu do světa IT. Zároveň jsem během kurzu získala nové přátele, poznala spoustu nových lidí a zažila fajn dny, třeba i na Hackatonech, kterých jsem se účastnila.

O nové práci v Avastu

Po dokončení Digitální Akademie jsem začala hledat práci jako front-end developer, kterou se mi podařilo najít ve společnosti Avast, kde pracuji dodnes. Má pracovní náplň je údržba a rozvoj stránek Avastu a AVG, která je velmi různorodá. Může jít třeba o úpravu nebo přidání obsahu na web, nakódování nové podstránky, přípravu nových linků pro stažení softwaru. Nedávno jsem se podílela na rebrandingu, což obnášelo přestylování celého webu.

"Za tuhle cestu do světa IT jsem ráda, protože mám nyní práci, který mě moc baví a naplňuje. Naučila jsem se, že téměř nic není nemožné, když má člověk píli a vytrvalost.“

- Vendula Frýzlová, Frontend developerka, Avast

A co ty? Vzděláváš se a zvažuješ změnu kariéry směrem do IT?

Nepropásni svou příležitost a přihlas se do Digitální akademie Czechitas. Více informací o studiu i o tom, jak ti Czechitas pomůže najít uplatnění, najdeš zde.

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Kateřina Blatná
Marketing Volunteer & Lecturer

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter