Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Tereza Krupová: Moje cesta k IT

#
min

Z rodičovské konzultantkou Business Intelligence

Jako malá jsem chtěla být vším možným, ale že skončím v IT, jako půlka mojí rodiny, to mě nikdy nenapadlo. Ale stalo se. 😊 Mám kamarádku, možná ji někdo z vás zná, jmenuje se Irča. Ta mi před pár lety říkala, že pracuje pro Czechitas a vysvětlovala mi, co vlastně ti lidi z Czechitas dělají. Tato zpráva se mi uložila někam do mé paměti a já si vesele žila dál. Když se pomalu začal blížit konec rodičovské „dovolené“, začala jsem přemýšlet, co budu v budoucnu dělat a jak se na to nejlépe připravit.

Absolventka Digitální akadademie Data

Brouzdala jsem internetem a vzpomněla si na Irču. Mrkla jsem se na stránky Czechitas a vybírala si, co by mě bavilo a zajímalo. Nakonec jsem se rozhodla, že vyzkouším jednodenní workshop Datagirls. Na workshopu jsem se poprvé seznámila s SQL a vizualizačními nástroji. Bylo to fajn a já jsem se rozhodla udělat další krok ke své nové budoucnosti a přihlásila jsem se na Digitální akademii: Data v Ostravě. I přes své prvotní obavy, jestli to všechno zvládnu a jestli náhodou nejsem úplně šílená, že jsem do něčeho takového šla, jsem v září loňského roku dorazila na zahájení.

Novou práci v IT jsem našla už měsíc po absolvování Digitální akademie

Během studia Digitální akademie jsem se podrobněji seznámila s SQL, programovacím jazykem Python, vizualizačním nástrojem Power BI, absolvovala jsem tři exkurze, hackathon a poznala spoustu nových a skvělých lidí. Na kariérním workshopu v rámci DA jsem prohodila pár slov s Irčou o tom, kde bych mohla po skončení Digitální akademie hledat práci. A Irča opět nezklamala a dala mi tip na firmu, kde v současné době pracuju jako konzultant Business Intelligence. Dneska mám práci, co mě baví a kde pro nudu rozhodně není místo. A chtělo to jen vystoupit ze své komfortní zóny a překonat strach. 😉

  - Tereza Krupová, konzultantka Business Intelligence -

IT je budoucnost. I Tvoje!

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Kateřina Blatná
Marketing Volunteer & Lecturer

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter