Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Projekty XII. běhu Digitální akademie: Data v Praze

#
min

Přečti si o tématech projektů, které vypracovaly absolventky XII. běhu školy datové analýzy v Praze.

Analýza dat ze svářovny Kvasiny

Vizualizace a zhodnocení poskytnutých dat ze svařovny, identifikace a popis odchylek u jednotlivých robotů, případně prokázat opak (odchylky nejsou či jsou zanedbatelné) a pohled na data v různých souvislostích a závislostí.

Marcela Bonnet, Kristýna Huclová

Analýza dotazníků studentů programu Erasmus

Analýza dotazníků z databáze Erasmus, kde studenti hodnotí svojí zkušenost z různých univerzit. Tento výstup slouží budoucím zájemcům o studijní pobyty jako pomůcka při rozhodování.

Monika Krejčová, Juliana Kontríková

Analýza emailů a telefonních hovorů pro zákaznickou podporu eshopu

Analýza obsahu emailů zákaznické podpory a analýza toho, čím podpora tráví nejvíce času. Průzkum toho, kdy je největší provoz pro lepší rozvrhnutí směn.

Elena Marinucci, Alena Veselá

Analýza nabídky a webová aplikace táborů

Hodnocení nabídky táborů v ČR pro různé věkové kategorie a skupiny a návrh webové aplikace pro vyhledání táborů dle cílenějších vyhledávacích kritérií pro širokou věkovou kategorii.

Tereza Mulačová, Vierka Provázková

Analýza návštěvnosti vybraných lyžařských středisek v období jarních prázdnin 2019

Poskytnutí provozovatelům lyžařských středisek doplňující informaci o tom, odkud k nim návštěvníci přijíždějí (na úrovni okresů). Zároveň nabídka rodinám, které tráví jarní prázdniny na horách, možnost vybrat si středisko podle počtu návštěvníků.

Šeborová Nikola, Pušová Jana

Analýza vlivu počasí na počet objednávek

Analýza toho, jak významný vliv má počasí na počet jízd.

Marika Ježková, Olga Burešová

Churn analysis

Určení kritérií, která mají vliv na odchodovost zákazníků. Ta pomůžou Liftagu včas identifikovat pasažéry, u kterých hrozí, že službu přestanou využívat. Analýza např. poslední jízdu pasažéra, vlastnosti objednávky, jízdy nebo řidiče, kteří můžou zvyšovat riziko odchodu.

Aneta Kunzová, Barbora Uličná

Databáze náhradních rodin

Tvorba databáze volných náhradních rodičů, publikace jejich počtu (a případné další proměnných) podle krajů, a možnost krajských úřadů vyhledat náhradní rodiče pro dítě, které potřebují umístit do náhradní rodinné péče.

Barbora Hrochová, Zuzana Pelechová

Interaktivní dashboard a návrh aplikace jako organizátor vyřízení pochůzek v různých institutích (např. pošta, úřad, knihovna) na základě otevírací doby a vzdálenosti

Usnadnění uživateli rozhodnutí o volbě instituce (pobočky), kde si může vyřídit pochůzky na základě místa či časových možností. Dále má k dispozici informace o službách, vytíženosti a dalších atributech, které náleží dané pobočce.

Lucie Jarůšková, Tereza Wagnerová

Mapa - Vyhledávač sociálních služeb v ČR

Usnadnění a zefektivnění vyhledávání sociálních služeb poskytovaných v ČR podle zadaných kritérií (kategorie, území, cílová skupina, věk, atd). Následné obohacení vyhledávače o demogtafická data, kvalitu služeb v okolí (obchody, lékaři apod.) a dostupnost soc.zařízení z místa bydliště.

Eva Hankusová, Mária Mižíková

Mapa dobijecich stanic pro elektromobilytů

Plánování budoucí "optimální" sítě nabíjecích stanic pro elektromobily.

Lucie Burišin

Mapa prodávaných/nabízených bytů v Praze a jejich hodnocení z různých úhlů pohledu

Hodnocení prodávaných/nabízených bytů v Praze na jednom místě. Toto hodnocení provedeno z různých úhlů pohledu (životní prostředí, cena, vybavení bytového domu, apod.

Klabačková Kateřina, Štréblová Michaela

O lécích a správních řízeních aneb krutá pohádka

Zefektivnění sledování správních řízení pro potřeby zdravotních pojišťoven. Poloautomatické zpracovávání těchto informací, rychlejší a efektivnější orientaci v komplexní a složité problematice. Demonstrovace toho, k čemu mohou být správní řízení užitečná.

Julie Mullen, Klára Šelbická

Predikce potřeb paliativní péče v České republice

Predikce a zmapování potřeb paliativní péče v České republice v následujících dvaceti letech.

Veronika Bedáňová, Iva Štohanzlová, Martina Pivoňková

Analýza terorismu a jeho mediální obraz

Analýza dat o teroristických útocích a jejich mediálním obrazem na vybraných českých zpravodajských serverech v letech 2013-2017. Příprava interaktivního dasboardu, který odpověděl na základní otázku, zda mezi lety 2013-2017 rostl výrazněji terorismus nebo jen počet článků o něm v různých internetových médiích, a to od hlavního proudu až po weby s relativně volnou redakční základnou (např. server Parlamentní Listy.cz).

Jana Hošková, Barbora Špetlíková

Webová aplikace na zobrazování indikátorů pro plynárenskou firmu

Tvorba webové aplikace pro firmu NET4GAS, která ukazuje aktuální data o indikátorech na tzv. předávacích bodech vybraných operátorů, kteří zajišťují dopravu zemního plynu v Evropě. Napojením na rest API webové stránky ENTSOG je možné získat požadovaná data pro aplikaci na základně zadaných kritérií (např. typ odstávky, časové období apod).

Anna Cabalková, Alžběta Slavíková

Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter