Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Projekty Digitální akademie: Web v Praze - jaro 2020

#
min

Přečti si o tématech projektů, které vypracovaly absolventky školy webového vývoje v Praze na jaře 2020.

4U - Sdílejte svá přání

Webová aplikace na zamlouvání dárků pro příbuzné/kamarády

"Výstupem naší práce je reálně využitelná aplikace na vytváření a sdílení seznamů přání a nápadů na dárky. Princip aplikace je takový, že jeden uživatel si může vytvořit různé seznamy přání, které si pojmenuje (např. Rodina, Přátelé apod.) a do kterých následně vkládá své nápady na dárky. Tyto seznamy pak může sdílet se svým okolím pomocí vygenerované url. Každý, kdo má dané url k dispozici, se na stránku může podívat a zamluvit si přání ze seznamu - tato přání se pak již ostatním uživatelům zobrazí jako nedostupná."

Petra Zemanová & Jana Novotná

Cestovní itinerář

Vytvoř si vlastní cestovní itinerář.

"Nabízíme přehled zajímavých měst v České Republice, kde si může uživatel vybrat cílovou destinaci. Následně bude odkázán na vytvoření itineráře přímo na míru. Po vybrání preferovaných destinací se výsledek zobrazí přehledně na mapě. Stránka umožňuje odkaz na zobrazení trasy pěšky, MHD či autem. Podařilo se nám i rozšíření o uživatelský input v podobě přidání zajímavých míst samotnými uživateli. Využití je pro všechny cestovatele, který chtějí načerpat inspiraci na cesty a snadně naplánovat výlet v rámci České Republiky."

Natália Rydzá & Simona Sušková

CVF - formulář pro KYC proces

Přeměna běžného nepřehledného formuláře ve webovou aplikaci, která se postará o co nejúspěšnější sběr všech požadovaných dat a informací.

"Naším cílem byla přeměna běžného nepřehledného formuláře ve webovou aplikaci, která se postará o co nejúspěšnější sběr všech požadovaných dat a informací. Zároveň bude uživatele celým procesem provázet a, v případě potřeby, mu poskytne veškeré informace pro úspěšné vyplnění a odeslání formuláře. Dosáhly jsme všeho, co jsme si na začátku předsevzaly, práce na projektu nám ale otevřela i spoustu dalších možností, jak formulář vylepšit. Případné využití našeho user friendly formuláře je široké. Po obsahových úpravách je možné ho používat pro jakýkoliv sběr dat nebo ho převést do formulářové šablony, díky které by si každý mohl vytvořit formulář na míru."

Sofie Karpowiczová & Daniela Jírová

Dětská hřiště a aktivity - S dětmi ven!

Mapa dětských hřišť a venkovních aktivit pro děti.

"Přehled nejen dětských hřišť, ale také možnosti venkovního vyžití pro děti v daných regionech. Využití vidím jako další, modernější a přehledný zdroj tipů pro matky, kam vyrazit s dětmi."

Karolína Pleštilová

Do biografu

Webová stránka/aplikace zaměřená na malá artová kina v Praze.

"Naše stránka má výhodu v tom, že jsou programy všech malých pražských kin na jednom místě v přehledné podobě. Využitelná zejména pro filmové nadšence, kteří dávají přednost menším kinům, ale zároveň ji ocení i široká veřejnost."

Veronika Svobodová & Magdalena Císlerová

Docházkový systém

Docházkový systém pro firmy a jejich zaměstnance.

"Docházkový systém jsme tvořily pro konkrétní firmu, které by se přesně něco takového pro usnadnění a zefektivnění práce hodilo. Docházkový systém je webová aplikace, do které je pro zaměstnance možné prostřednictvím webového prohlížeče přihlásit a zadat počet odpracovaný hodin pro daný den/dny/týden/měsíc. Nadřízený má k docházce přístup a následně může data exportovat a poslat účetní jako podklady k výpočtu mzdy. A i když byla aplikace naprogramovaná na míru konkrétní firmě, věříme, že je využitelná nebo se dá snadno doladit jako docházkový systém i pro jiné firmy."

Vendula Frýzlová & Iva Jůzová

EventShare

Generátor eventových microsite.

"Chystáš se zorganizovat oslavu, akci nebo svatbu? Tak to good luck! :) Všichni víme, že organizování akcí není žádná švanda. Už jen najít vhodný komunikační kanál je peklo - půlka lidí nepoužívá Whatsapp, druhá Facebook, informace se ztrácí v konverzacích. S tímhle by mohl pomoci generátor eventových microsites. Přínos tkví jednoznačně v jednoduchosti a unikátnosti projektu. Tato aplikace slouží jako virtuální pozvánka, která je jednoduchá na vytvoření, nevyžaduje registraci a informace v ní se tak nikdy neztratí. Našeho cíle, tak jak jsme si vytyčily, jsme dosáhly - aplikace je zcela funkční a lze ji okamžitě využívat."

Tereza Hronová & Hana Halamová

Filter café

Mapa kaváren, které poskytují alternativní mléka.

"Vytvořily jsme funkční aplikaci, která mapuje malé pražské kavárny a která umožňuje uživateli filtrovat kavárny podle daných kritérii. Často se uživatel rozhoduje do jaké kavárny má jít v dané lokalitě podle různých parametrů, které mnohdy nejdou snadno zjistit z google či facebooku kavárny (bezbariérový přístup, káva bez kofeinu etc. ). Aplikace pomůže uživateli najít vhodnou kavárnu a uživatel rovnou uvidí podobné podniky, takže ho to namotivuje k poznávání nových míst. Mohlo by to pomoci k zviditelnění některých menších kaváren, které po současné krizi bojují o přežití."

Markéta Krucká & Vladi Benešová

Nálezníček

Ztráty a nálezy. Webovka s možností zaznamenávat místo nálezu/ztráty do mapy.

"Vytvořily jsme funkční aplikaci, která dovoluje nahlašovat ztráty a nálezy, přehledně je zobrazovat na mapě a filtrovat. Aplikace má potenciál pro další rozšíření a napojení na sociální sítě."

Viera Provázková & Michaela Zelenková

Prahou se psem

Stránka, kde se pražští pejskaři dozví vše, co potřebují, než vyrazí na procházku.

"Uživatel si vybere ze seznamu pražských částí a následně se mu zobrazí tip na procházku s informací o místě a trasou. Každá lokalita má hvězdičky pro možnost hodnocení. Ulehčení života pejskařům. Nemusejí vymýšlet kam se v Praze vydat na procházku, nebo kde se mohou procházet v místě bydliště. Motivuje to lidi (i psy) k pohybu a objevování nových lokalit pro venčení. My samy jsme při tvoření objevily neznámá místa :)."

Paulína Krupová & Lucie Zýmová

Projekt narkolepsie

Webová aplikace na primární sebediagnostiku spánkové poruchy narkolepsie s návazností na vyhledávač odborných center a spánkových laboratoří za účelem zkrácení dlouhé diagnostické doby.

"Chceme lidem usnadnit rozpoznání a diagnostiku spánkové poruchy narkolepsie, protože problémy se spánkem řeší čím dál víc lidí a statistiky odhadují, že 75% narkoleptiků ve společnosti je nerozpoznaných. Stránku bude využívat pacientská organizace Diagnóza narkolepsie. V úvaze je další rozšíření a vývoj mobilní aplikace se spánkovým deníkem a přímým napojením pacientů na lékaře."

Petra Pavlisová & Lenka Erbenová

Sofistikovaně česky

Aplikace na rozšíření slovní zásoby v českém jazyce.

"Přínos aplikace je v rozšíření slovní zásoby v českém jazyce. Cílový uživatel může být kdokoli, kdo chce mluvit o něco sofistikovaněji ve své mateřštině :) Naším cílem bylo vytvoření originální, praktické a funkční aplikace, která má dle našeho názoru na českém trhu uplatnění. Snažily jsme se o uživatelsky přátelské rozhraní, příjemný design a jednoduchou orientaci."

Klára Michalíková & Gabriela Stebelová

StudyApp

Aplikace na učení slovíček.

"Vytvořily jsme uživatelsky přívětivé intuitivní aplikaci, která podporuje učení libovolného tématu formou vytváření kartiček a jejich zkoušením."

Adéla Matoušková & Nikola Urešová

What’s for dinner

Webová aplikace, která uživateli na základě vložených dat a filtrů sestaví týdenní jídelníček.

"Uživatel si vypočítá svůj optimální denní příjem a vybere si ingredience, které chce/nechce jíst. Cílem projektu bylo usnadnit stravování - hledání receptů a plánování vaření, ušetřit čas za scrollování u receptů na food blogách, ušetřit čas a peníze za sestavování drahých jídelníčků na míru, pomoci pochopit kolik energie tělo opravdu potřebuje (a spotřebuje), využít může aplikaci každý, kdo se zajímá o stravování a/nebo kdo rád vaří a chce najít inspiraci na nové recepty."

Marie Hrabovská & Lucie Tomášková

Zásoby sem

Projekt Zásoby sem má za úkol pomoci uživateli vybrat pro něj nejužitečnější eshop s potravinami na na konkrétní nákup, a to skrze poskytnutí srovnání možností jednotlivých e-shopů s potravinami.

"Podařilo se nám napojit na více či méně skrytá apíčka Košíku, Rohlíku a Tesca a z nich získat dostupné časy rozvozu. Uživatel pouze zadá adresu, na kterou si přeje dovézt zásoby, a aplikace mu přehledně zobrazí, kdo a kdy na jeho konkrétní adresu dováží. Protože víme, že existují i menší, lokální dodavatelé potravinářského zboží, nabízíme jim možnost přidat svůj obchod na naše stránky - stačí vyplnit formulář, který nám pošle email s informacemi o jejich obchodě (a zároveň pošle potvrzovací email jim)."

Daniela Bartáková & Zuzana Pelechová

zavědou.cz

Webová stránka sloužící jako rozcestník vědeckých aktivit pro veřejnost.

"Obsahují interaktivní mapu s vědeckými institucemi, science parky v ČR a dalšími věděcko-popularizačními aktivitami a s možností filtrování, kalendář akcí, databázi s profily popularizátorů, které si můžou školy k sobě zvát. Zjistily jsme, že v ČR neexistuje žádná centralizovaná databáze vědeckých institucí a vědců, science parků a popularizačních aktivit, a proto jsme se rozhodly něco takového vytvořit. A tak vznikl projekt zavedou.cz – stránky, které vás zavedou za vědou."

Barbora Skálová & Andra Nistor

Chceš vytvořit podobné projekty?

Zjisti více o Digitální akademii

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Zuzana Kropáčová
IT Project Manager

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter