Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Online výuka je zábava. Pojď se o tom přesvědčIT!

#
min

Díky online výuce přinášíme možnost vzdělávat se v IT mnohem více ženám, proto si na ní dáváme opravdu záležet.

Jak vypadá online kurz v Czechitas?

Jedeme naživo za 3…2…1…

Online kurzy Czechitas probíhají v konkrétním čase, nejde tak o předtočená videa (výjimkou jsou prerekvizity na dlouhodobé kurzy nebo bezplatné online kurzy z naší dílny, které si můžeš pustit kdykoliv). Na online kurzech nabízené v kalendáři zažiješ interakci lektora s účastníky. 

Je vždy autentický

Na každém našem kurzu je lektor – odborník z praxe, který k sobě má navíc několik velmi zkušených koučů. Ti všichni jsou celou dobu k dispozici a moc rádi ti pomůžou. Každý kurz má svou osnovu, ale díky prostoru na dotazy a ochotnému týmu se můžeš zeptat i na to, co tě zajímá, ale během výuky nezaznělo. Tohle je hlavní výhodou oproti předtočeným videím. 

Nečekej teoretickou “nalívárnu”

Téměř v každém našem kurzu jsou zařazeny i praktické úkoly k procvičení ve skupinkách nebo jednotlivě. Nebudeš na to ale sama. Vždycky budeš mít k ruce lektora nebo kouče, který ti vše vysvětlí a pomůže ti najít správné řešení. Díky prostředí Zoom, ve kterém probíhají všechny naše online kurzy, se při práci na úkolu přesuneš do tzv. breakout roomu, kde se můžeš v menších skupinách radit s ostatními účastníky nebo s koučem. Máš tak prostor pro dotazy, konzultace a sdílení nadšení z vypracovaného úkolu. 

Na tvé otázky se těšíme! 

Přestože celý tým je složen z odborníků z praxe, tak i oni kdysi v IT začínali a stáli na stejné startovní čáře jako ty. Proto vědí, jak je důležité se ptát. Snaží se tak na kurzech vytvořit bezpečné prostředí, kde se může kdokoliv zeptat na cokoliv, aniž by se cítil hloupě. To ale samozřejmě není specifikum jen u online výuky. Naše heslo “Žádná otázka není hloupá!” platí na všech našich kurzech. 


“Lektor i koučové byli skvěle připraveni. Nebyl to žádný nudný výklad, naopak. Na každý dotaz bylo rychle a dostatečně odpovězeno. Celkově byla skvělá organizace i souhra mezi týmem.” (účastnice online kurzu)

V čem je online kurz super?

Připojíš se odkudkoliv

Je jedno, jestli jsi na chalupě v Beskydech, na studijním pobytu v Dánsku nebo tento měsíc chytáš vlny na Srí Lance. S dobrým připojením se můžeš online lekce zúčastnit téměř odkudkoliv. Nemusíš řešit mnohdy složitou logistiku zajištění hlídání pro děti, balení počítače a stíhání vlaku. Online ti tak šetří čas a ráno si místo brzkého vstávání můžeš přispat, nechat si své oblíbené tepláky, dát si kávu a zapnout počítač. To je vše. 

Máš k dispozici odborníky z celé republiky

I ty, kteří by se na prezenčním kurzu ve tvé nejbližší Czechitas pobočce třeba nepotkali. Díky online lekcím tak dokážeme propojit odborníky napříč republikou. A nejen odborníky, ale i účastníky. Vzájemně se tak můžete inspirovat a podporovat, i když nejste ze stejného regionu. Ať žije networking!

Naše učebny nejsou nafukovací, ale Zoom (téměř) ano

Díky online platformě jsme schopni přijmout více motivovaných účastníků, než by se vešlo do našich učeben. Samozřejmě vždy myslíme i na zachování kvality výuky, proto i na online kurzech máme horní hranici pro počet přijatých. 

Máme záznam a můžete ho vidět

Z téměř každého kurzu je pořizován videozáznam. Ten ti naše koordinátorka pošle e-mailem do týdne po ukončení kurzu. Můžeš si tak učivo zopakovat, zpětně se k němu kdykoliv vrátit a znalosti si osvěžit. 

“Opakovaně se účastním online kurzů Czechitas a nemíním s tím přestat! Skvělé info, super atmosféra a online formát, který umíte. Všechno mi maximálně vyhovuje.”  (účastnice online kurzu)

Příprava, kamera, lekce!

I když kurz probíhá v online prostředí, nadále se snažíme vytvářet přátelskou a neformální atmosféru, která je charakteristická pro všechny akce Czechitas. Proto máme nepsané pravidlo zapnutých kamer. Neschovávej se. Našim lektorům se bude učit daleko líp. Představ si, že přednášíš o něčem, co tě neskutečně baví, ale namísto padesáti zvídavých lidí vidíš na své obrazovce padesát černých obdélníků. Aby to při lekci nevypadalo jako ve městě duchů, zapínáme si kamery. Lektor bude moct interagovat se skupinou mnohem líp a podle tváří bude moct vyčíst, jestli je výklad nebo zadání úkolu srozumitelné, nebo už na druhé straně přijímače nastupuje únava a je potřeba udělat pauzu. 
Taky uvidíš ostatní účastníky a zjistíš, že v tom nejsi sama. Uvidíš, kolik dalších nadšenců se chce vzdělávat, i když jsou stejně jako ty ještě IT začátečníci.  A nezáleží na tom, jestli za tebou běhají děti, pes nebo nemáš zrovna vzorově uklizeno. Problém s úklidem dokáže hravě vyřešit virtuální pozadí, které sami lektoři občas rádi využívají. Jak si ho během chvilky nastavíš, se dočteš tady. Můžete si pak dát na kurzu společnou výzvu o to, kdo bude mít nejbláznivější, nejhezčí nebo nejvíc prázdninové virtuální pozadí. 

Studovat s Czechitas online je opravdu zábava! Můžeš se bez obav zeptat kdykoliv na cokoliv, a to přímo ze svého gauče. Odpovědi dostaneš rovnou od opravdových odborníků z IT odvětví, kteří jsou tu pro tebe a kteří mají radost, že se s námi chceš vzdělávat. Jak vypadá výuka v prostředí Zoomu se můžeš podívat ve videu.  Tak co, uvidíme tě na příštím online kurzu? :)

 

Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter