Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Online kurz Poznej svět IT - přehled pojmů

#
min

Kurz Přehled pojmů ve světě IT se skládá z 10 lekcí, součástí každé lekce je výukové video a text a doporučení k dalšímu samostudiu.

Po projití všech materiálů získáš přehled o základním průběhu vývoje software a k tomu potřebných pojmů. Díky tomu se budeš lépe orientovat v jednotlivých odvětvích IT a budeš si moct lépe vybrat další vzdělávání nebo se komfortněji pohybovat v prostředí IT světa.

V rámci kurzu si ukážeme různé oblasti IT, vše si představíme na životním cyklu IT projektu. Zjistíš:

  • Jak se IT projekt vytváří
  • Jak se navrhuje
  • Jak se vyvíjí
  • Jak se testuje
  • Jak se udržuje v provozu

Zároveň s tím se naučíš spoustu nových slov, které ti pomohou lépe porozumět jazyku ajťáků. Budeme si povídat i o různých pozicích, které se v IT vyskytují a zjistíš, že IT nejsou jen programátoři, ale spousta dalších i méně technických pozic. Všichni se ale podílejí na vzniku produktů, které používáme dnes a denně.

Co je to IT?

Možná někde uvidíte i ICT (Information and Communication Technologies). Z názvu vyplívá, že jsou to technologie, které se starají o zpracovávání, uchovávání, řízení, vyhledávání a využívání dat. IT nejsou jen počítače, ale i software (aplikace a programy).

Zaujal Tě online kurz? Pro postup do další lekce, prosím, vyplň následující registrační formulář. Děkujeme!

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Marek Sedlák
Brand Manager

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter