Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Kateřina Majerová: Moje cesta k IT

#
min

O první letošní příběh své cesty do IT se s námi podělila šikovná maminka Katka. Jaké kurzy s námi absolvovala a kam se pracovně posunula?

Pracovala jsem jako projektová manažerka a koordinátorka přes hraniční spolupráci. Covid dost proměnil způsob naší práce a na povrch vyplula i velká neochota tehdejšího zaměstnavatele přizpůsobit se nové situaci a snaha zachovat status quo za každou cenu se mi zdála neudržitelná, nutkání udělat změnu ve mně sílilo. 

Czechitas na podzim 2020 rozjeli poprvé Digitální akademii zaměřenou na testování u nás v Českých Budějovicích a nabízeli stipendia. Zdálo se mi to jako bezvadná příležitost, jak si doplnit technické vzdělání odpovídající aktuálním trendům. Samozřejmě jsem cítila obavy, jak budu zvládat časově náročné kurzy. Měla jsem práci na plný úvazek a k tomu malé děti. Fungovalo to, i když byly chvíle, kdy mě z posledních sil tlačila dál už jenom síla vůle a především pocit, že to má smysl.

Moc jsem ocenila taky kariérní workshopy a individuální konzultace, když už jsem měla jasno, kam chci poslat svůj životopis a následně mě čekal on-line pohovor. Zpětná vazba od profesionála je nenahraditelná. Vyšlo to napoprvé a zanedlouho to bude rok, co se věnuji testování software a pracuji v oblasti quality assurance CCM systému pro personalizovanou komunikaci se zákazníky a multikanálovou distribuci informací. 

Náplní mojí každodenní práce jsou tyto činnosti:
U nás pracujeme s bug tracking systémem JIRA v angličtině, která je společným komunikačním jazykem pro nás a naše kolegy z Německa. Já průběžně testuji issues, která se týkají jak chyb, tak různých vylepšení našeho softwaru a zároveň reportuji nalezené bugy, které následně řeší programátoři a mně se vrátí po opravě k přetestování. Vybrané testovací scénáře a regresní testy zároveň automatizuji pomocí Ranorexu. Automatizované testy se po doběhnutí vyhodnocují, udržují se aktuální a odhalené chyby se reportují.

Czechitas akademie mi dala základy, podporu při prvních krůčcích, spoustu fajn lidí do života a umožnila mi uvědomit si, že škála práce v IT je tak široká, že i já tam můžu najít svoje místo, když budu ochotná dál na sobě pracovat a postupovat dopředu. 

- Kateřina Majerová, QA tester

A co ty? Vzděláváš se a zvažuješ změnu kariéry směrem do IT? Neváhej a ozvi se naší HR spojce Pavle!

Pavla Wittner
Career Development & Partnerships Coordinator

pavla.koprivova@czechitas.cz  




Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Kateřina Blatná
Marketing Volunteer & Lecturer

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter