Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Digitální akademie: Testování Brno očima studentek –⁠ vítězný tým II

#
min

Jak probíhá studium Digitální akademie zaměřená na testování? To ti prozradí tým absolventek.

Přemýšlíte nad přihlášením do Digitální akademie? Gratulujeme, to je první krok k Vaší nové kariéře! Ale ještě předtím: Víte, co se stane, když se potká starostka, právnička, vášnivá kynoložka, milovnice Austrálie a holka, co neumí krájet papriku?

Naše cesta Digitální akademií začínala odhodláním natočit videovizitku. Mile nás překvapilo, že nás vybrali do běhu Akademie na podzim 2022 z dalších mnoha účastnic, které videovizitka také neodradila. :) Naší koordinátorkou byla skvělá Nikča. Hned na prvním seznamovacím večeru vládla příjemná atmosféra a dostaly jsme svůj první úkol: vytvořit týmy. Úkol to byl nelehký, jelikož jsme se viděly teprve poprvé a jen online. Kritéria na to, jaký tým zvolit, byla proto různá –⁠ třeba i dobrej účes nebo láska ke všemu francouzskému. :)

A pak začala jízda. Týdny plné lekcí, informací, nových pojmů, neznámých slovních obratů… Díky tomu jsme se více dostávaly do světa agilního vývoje, do světa testování, do říše divů. Vyzkoušet agilní vývoj jsme si mohly i přímo na vlastní kůži.

Agilní vývoj = způsob vedení projektu, kdy se k cíli dostáváme postupně v rámci kratších časových úseků, tzv. iterací nebo sprintů

Po spuštění prvního sprintu jsme se skutečně cítily jako „Alenky“. Naštěstí jsme měly skvělé a trpělivé mentory, kteří nám ochotně vysvětlili všechno, co nám bylo nejasné, a úspěšně nás provedli i druhým a třetím sprintem testování v Jiře.

Skvělou zkušeností byly naše exkurze ve spřízněných firmách – podívaly jsme se „pod pokličku testování“ do 24i, Automators, Continentalu, Generali České pojišťovny, KBC, Novanty, Oracle a Rohlíku. Díky exkurzím jsme zažily firemní kulturu, získaly nové kontakty a taky se dobře najedly. :)

V 11. týdnu nás čekal test, který ověřil naše nabyté znalosti, a hned další týden velká událost – Hackaton. Všichni nám říkali, ať si Hackaton užijeme, a my jsme již dopředu chystaly strategie a plány, jak se s ním co možná nejlépe vypořádat. V den D jsme si byly jisté především tím, že zvládneme mít dobrou náladu, a těšily jsme se, že se naučíme pracovat na skutečném projektu a uvidíme, jak to testování v praxi vlastně funguje.

Velká euforie přišla po prvních výsledcích – náš tým našel nejvíce bugů a získal za ně nejvíc bodů. Byly jsme rády, že se nám Hackaton vydařil nad naše očekávání, a makaly jsme dál na dokumentaci, testovací strategii a prezentaci.

Na galavečeru jsme se zájmem pozorovaly prezentace našich kolegyň z jiných týmů. Mnohé byly okořeněné vtipnými poznámkami, zajímavými situacemi z Hackatonu a hlavně poděkováním pro všechny naše lektory, mentory, kouče, kteří se nám věnovali celou dobu Akademie. Na závěr nás potěšila porota vyhlášením vítězů – získaly jsme vítězného Unicorna spolu s dalším týmem našich šikovných kolegyň. :)

Tak teď už víte, co se stane, když se potká starostka, právnička, vášnivá kynoložka, milovnice Austrálie a holka, co neumí krájet papriku? No přece...

Vznikne ten nejlepší tým, který se navzájem podporuje.

Tým, ve kterém jsme se naučily spoustu o nás i o sobě samotné a kde jsme si byly vzájemně inspirací.

Tým, který do noci sedí na mobilu a sdílí všechny možné informace – nejen z lekcí, ale především veselé, protože jsme se spolu nasmály opravdu hodně.

Tým, který vydrží nejdéle na baru.

Tým a kamarádky, které jsme potkaly díky Akademii a které nám zůstanou.

Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter