Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Digitální akademie: Testování 2022 očima absolventek

#
min

Přečti si o tom, jak na jaře probíhala Akademie Testování v Brně. Článek pro tebe připravily samotné absolventky! :)

Jak to všechno začalo

Jednou z našich prvních úloh bylo vytvořit 5členné týmy, ve kterých jsme měly pracovat po celou dobu Akademie. Na první pohled jednoduchý úkol, no a na druhý pohled uvědomění si, že mít kolem sebe podobně naladěné lidi je velice důležité, chce-li člověk něco dokázat. Naštěstí jsme se už mohly setkávat osobně (COVID pominul) a celé soboty (až na výjimky) jsme trávily spolu. Hned po první lekci, kde jsme si doslova „hrály“ s legem, jsme se měly možnost alespoň lehce poznat. To, co se jevilo jako jednoduché zadání, se změnilo v přemýšlení nad tím, jak se pracuje v agilním prostředí a co to vlastně znamená. Bylo fajn, že holky, které se z nějakého důvodu nemohly účastnit prezenčně, se připojily kdykoli online.

A tak to pomalu začalo, nejdříve nejistota a různá očekávání, zda jsme se rozhodly správně, se s postupem času změnila v utvrzení v tom, že jsme udělaly dobře. Teorie se překrývala s praktickými úkoly, které jsme měly možnost řešit v jednotlivých týmech, protože po ruce byli kromě všech lektorů i kouči a mentoři, na které jsme se mohly kdykoliv obrátit.

Exkurze ve firmách

Po získání základních znalostí jsme měly možnost každou středu nahlédnout do firem, kde pro nás měli připravené exkurze. Dvě exkurze byly online, jinak byly prezenčně v jednotlivých firmách a tak jsme mimo jiné mohly ochutnávat i výborné občerstvení, které si pro nás připravili.

Získaly jsme cenné kontakty, které můžeme kdykoli využít i po Akademii.

Naučily jsme se, co znamená slovo insuflátor a mnoho dalšího. Také benefity byly více než lákavé, už jen dostat možnost je využít. Odcházely jsme často i s informacemi ze zákulisí, a mohly jsme se na cokoli zeptat i dodatečně. Pokud nás firma zaujala více, mohly jsme v rámci Mentoring open hours vše probrat dopodrobna s mentory (náplň práce, a další témata). Příjemným bonusem byly také milé drobnosti v podobě propagačních předmětů, se kterými jsme z exkurzí odcházely.

Každá firma byla v něčem odlišná a zajímavá –⁠ od možnosti poslechnout si kapelu, která trénovala přímo v prostorách společnosti, až po využití skluzavky pro přepravu do spodního patra.

Kariérní poradenství

Cenné rady jsme obdržely také na nepovinných lekcích kariérního poradenství. Navíc každá z nás měla možnost individuální konzultace se skvělou kariérní poradkyní Mončou. Velice to pomohlo v ujasnění si, jak se správně prezentovat, jak si upravit CV a jak pracovat s LinkedIn.

O studiu

Během Akademie jsme měly několik domácích úkolů, které nám pomohly v průběžné přípravě. Pokud bylo cokoliv nejasné, měly jsme možnost využít i “Opakovací hodiny”, které byly nastaveny podle našich aktuálních potřeb. Získané znalosti jsme si ověřily závěrečným testem, který jsme měly možnost obhájit i na ústním přezkoušení.

Praktické vyvrcholení bylo v podobě 12hodinového Hackathonu, kdy jsme opět vyměnily naše rodiny za své týmy. Celou dobu se nám věnovali naši skvělí mentoři a mentorky a byla to neuvěřitelná zkušenost. Naštěstí se u nás potvrdila správná volba lidí, takže práce šla jak po másle, od rozdělení úkolů po celkovou komunikaci. Náš tým BugBitches musel samozřejmě zareportovat přesně 69 bugů (náhody neexistují). Po tomto dlouhém dni nás další týden čekalo ještě zpracovat náročnou dokumentaci a připravit si prezentaci.

Galavečer

Třešničkou na dortu byl Galavečer, kde jsme naší 7minutovou prezentací všechny pobavily. Tím jsme získaly i ocenění v podobě certifikátu HVĚZDNÝ UNICORN za nejlepší Hackathon projekt. Konečně jsme si přiťukly skleničkou vína a jako vždy, hodně se u toho nasmály.

Aby toho nebylo málo, po skončení Digitální akademie jsme měly ještě možnost využít tzv. Mock interviews v partnerských firmách jako přípravu na reálné pohovory. 

S holkami určitě zůstáváme v kontaktu, potkáme se na dalších lekcích od Czechitas a dále se podporujeme a přejeme si mnoho úspěchů v hledání nových vysněných zaměstnání. Některým se to už povedlo během Digitální akademie a nám ostatním tak dávají ještě větší motivaci.

Děkujeme za tuto možnost!

Neváhej a přihlas se i Ty! IT je budoucnost. I Tvoje.

Digitální akademie od Czechitas probíhají vždy 2x ročně –⁠ na jaře (březen až červen) a na podzim (září až prosinec). Více informací o studiu najdeš zde. Přemýšlíš, zda na to máš a Akademii zvládneš? Neboj, nejsi v tom sama! Spousta holek před tebou řešila stejné otázky a měla podobné myšlenky. Mrkni na příběhy našich absolventek nebo se zaregistruj na bezplatný webinář Poznej Digitální akademii.

Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter