Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Nadace Velux a jeden milion eur na podporu Czechitas

#
min

Nesmírně si vážíme důvěry nadace Velux, která nám pomůže podpořit stávající aktivity, růst dalších krajů v ČR nebo se soustředit na mladší generace

Grant na 2,5 roku v celkové výši jeden milion euro (více než 26 milionů korun), který můžeme využít na podporu stávajících aktivit Czechitas, rozšíření kurzů pro mladší generaci, mzdové nákladů týmu, systematičtější evaluaci socio-ekonomického dopadu nebo otevření až 6 nových poboček v rámci ČR.

Díky grantu se tak můžeme ještě více zaměřit na mladší generaci. Zhruba polovina grantu je určena pro věkovou skupinu 15 - 30 let. Díky tomu přichystáme několik navazujících kurzů, které budou moct mladí využít v průběhu celého roku. Nové kurzy tak vzniknout například pro studenty na středních školách, a to jak kluky, tak holky.

„Podpora od nadace Velux nám pomůže naplnit náš dlouhodobý cíl rozšířit aktivity do dalších krajů v Česku. Díky těmto financím můžeme posílit kapacity týmu a dosáhnout tak většího počtu absolventů, kteří se reálně uplatní na IT pozicích na trhu práce,“ přibližuje Ondra Čejka.


         

Ondrej Cejka


„Jsme nesmírně rádi, že můžeme podpořit iniciativu, která je nyní natolik aktuální a potřebná. Czechitas vytváří hybnou sílu, která pomáhá myšlence žen v IT stát se běžnou záležitostí. Nepochybujeme o tom, že se výsledky vašeho projektu příznivě projeví nejen v celé České republice, ale velmi pravděpodobně i mimo ni,“ říká Jens-Jorgen Pedersen, senior poradce a ředitel programu VILLUM FONDEN, patřícího do nadace Velux.

Grant má velmi flexibilní podmínky čerpání, což znamená, že v průběhů čerpání budeme moci přelévat peníze přesně tam, kde to bude nejvíce potřeba a kde to bude dávat největší smysl. Sami tak můžeme rozhodovat a plánovat čerpání dle reálné situace a potřeb trhu. Kdo ví, třeba se nám podaří realizovat i smělejší plány expanze v Česku i mimo něj.

„Velmi si vážíme svěřené důvěry od nadace Velux a naložíme s ní, jak nejlépe dokážeme. Je velmi potěšující, že nás podporují i takto velké společnosti, které nepůsobí primárně na IT poli, ale i jim jde o zvýšení konkurenceschopnosti nejen žen na pracovním trhu. Czechitas díky tomu mohou dále růst a rozšiřovat své pole působnosti napříč různými cílovými skupinami,“uzavírá Ondra Čejka.                                      
 
Už jste slyšeli tu horkou novinku? Kdo sleduje Czechitas na sociálních sítích, určitě už ví, že se nám podařilo získat grant od dánské nadace The Velux Foundations. Projekty, které tato nadace podporuje, se zaměřují na oblast sociální, kulturní, životní prostředí a trvalé udržitelnosti. Věděli jste že je Dánsko považováno za jednu z nejvíce ekonomicky a sociálně rozvinutých zemí světa?Co to pro nás znamená?

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Marek Sedlák
Brand Manager

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter