Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Otevíráme výběrové řízení na Stipendium Czechitas

#
min

Pustili jsme se do dlouhodobého vzdělávání

Logo Opz Barevné

Víme, že vstup do světa IT bývá běh na dlouhou trať, a proto jsme pro vás za podpory projektu Evropské unie připravili speciální Stipendium Czechitas.

O co přesně jde? 

Stipendium Czechitas je vzdělávací a mentoringový program v Jihomoravském a Zlínském kraji. V následujících dvou letech poskytneme vzdělání a kariérní poradenství šedesáti ženám toužícím po změně své kariéry. Máme pro vás připravené dvě cesty - první z nich otevírá dveře ke kariéře webové vývojářky, druhá pak k práci Java programátorky. Pro tyto dva směry jsme se rozhodli na základě analýzy pracovních míst provedené právě v těchto dvou regionech.

CHCI SE PŘIHLÁSIT DO STIPENDIA CZECHITAS

Jak to bude v praxi vypadat?

Dsc 1099

Všechny, které na základě přijímacího řízení přijmeme do programu, si vyberete, kterou z cest se chcete vydat. My vám v rámci Stipendia bezplatně poskytneme odpovídající workshopy. Vedle našich jednodenních workshopů to může být například dlouhodobý kurz Javy nebo třeba Tvořím web. Počítáme s úplnými začátečnicemi, které potřebují s rozhodnutím pomoct, i s pokročilejšími ženami, které už přesněji vědí, kam míří, a mají  třeba i nějaké vzdělávání za sebou. Pro ty máme nachystané pokročilé kurzy. Celkem šedesáti vybraným stipendistkám garantujeme 40 hodin vzdělávání a kariérního poradenství hrazeného v rámci projektu (tedy bezplatně pro vás, které budete vybrány).  Aktivity se budou odehrávat převážně v Brně (od druhé poloviny 2018 je plánujeme i ve Zlíně). Nejúspěšnější účastnice navíc dostanou příležitost získat stáž v jedné z partnerských firem z Jihomoravského (respektive Zlínského) kraje, ve které se následně budou moci ucházet o zaměstnání.

Pro koho je Stipendium určeno?

Stipendium získá limitovaný počet žen na základě výběrového řízení, které vyhlašujeme právně nyní. Přihlásit se můžou všechny ženy toužící po IT rekvalifikaci, které se najdou alespoň v jedné z těchto cílových skupin:

  • Maminka na mateřské/rodičovské dovolené
  • Žena vracející se z mateřské/rodičovské dovolené 
  • Maminka s dítětem do 15 let 
  • Žena registrovaná na ÚP  
  • Žena pečující o jiné závislé osoby 
  • Žena v pracovním poměru 

Vlastně jakákoli žena, která je ochotná workshopy a kurzy absolvovat v Brně (respektive ve Zlíně) a má chuť na sobě makat. :)

Dsc 1385

Jak se přihlásit?

Vyplněním našeho registračního formulářePozor! Uzávěrka první vlny přihlášek je do 31. srpna 2017. Podmínkou přijetí do stipendijního programu je možnost dojíždět na workshopy a kurzy v Jihomoravském, případně Zlínském kraji (převážně Brno a v roce 2018 také Zlín) a zájem o absolvování stáže v námi vybrané firmě, která sídlí v Brně nebo ve Zlíně.


Odeslala jsem přihlášku, co bude následovat? 

Hned na začátku září vybereme naše první stipendistky a rozešleme přijímací e-maily. Následně (pravděpodobně 12. nebo 19. září od 17 do 21:00) proběhnou úvodní workshopy, na kterých se zaměříme na nastavení vzdělávacího plánu a způsobu spolupráce.

Důležitá informace

Stipendium Czechitas je realizováno díky projektu: „Ženy do IT“ (reg.č. CZ.03.1.51/0.0/0.0/16_061/0003268), který je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost. Musíme tedy monitorovat a vykazovat investované prostředky. Proto je podmínkou účasti ve Stipendiu poskytnutí osobních údajů pro vyplňování Monitorovacího listu účastnice projektu a dalších nutných formulářů a rovněž také uzavření Smlouvy o účasti v projektu.

Z tohoto projektu bohužel NEMŮŽEME podpořit ženy, které se soustavně připravují na výkon budoucího povolání. Je nutné, aby žena podpořená projektem splňovala alespoň jednu z kategorií definovaných v přihlašovacím formuláři

 
Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Martina Kovaříková
Marketing & Event Manager​

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter