Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Zuzka Šumlanská: Moje cesta k IT

#
min

Od psaní článků ke kódování

Na našich kurzech neslibujeme zázraky na počkání. Víme totiž, že jeden den nestačí k tomu, aby se z člověka stal ajťák nebo ajťačka. Zuzka je ale dalším důkazem toho, že jeden kurz stačí k nakopnutí kariéry úplně jiným směrem. Před dvěma a půl lety přišla na náš kurz HTML/CSS. Teď píše weby v Superkoders. Jak se to všechno událo se dočteš v jejím příběhu.

Zuzi, moc děkujeme za zaslání.              
           

Ja Reykjavik

„Nemůžu říct, že bych k IT dříve nějak tíhla. Matika mě nikdy nebavila a proto jsem se po střední škole rozhodla jít na svoji vysněnou žurnalistiku. Na vysoké škole ale přišlo vystřízlivění a taky „existenciální krize“. Byla jsem v pátém ročníku a dokončovala magistra s vědomím, že psaní za peníze není nic pro mě. Co ale budu dělat? Konec studia se kvapem blížil a já pořád nevěděla.                                

Norsko Ostrov Senya

Ve svém volném čase ráda cestuji a nějakou dobu jsem o tom psala vlastní blog. Vždycky jsem byla nespokojená s jeho vzhledem a chtěla jsem si upravovat šablonu na Blogspotu dle vlastních představ, což mi samozřejmě vůbec nešlo. Zmínila jsem se o svém problému jednomu dobrému kamarádovi, který mi doporučil kurzy od Czechitas. 

Přihlásila jsem se tedy na Tvorbu webu: HTML/CSS a všechno se najednou propojilo a začalo dávat smysl. Kódování mě moc bavilo a já věděla, že tohle bude po škole moje cesta. Magistra na žurně jsem nějak doklepala do úspěšného konce, ale během toho jsem už měla stáž v brněnské firmě Igloonet. Hned po státnicích jsem nastoupila do jiné firmy, kde to nebylo úplně ono, ale nakonec má i můj příběh happy end.    
       


       Po necelém roku od mého kurzu HTML/CSS začínám pracovat jako junior frontend vývojářka v SUPERKODERS.
         


Od toho okamžiku už uběhlo zhruba rok a půl a já jsem stále stejně spokojená jako na začátku. I přes předchozí neúspěchy a zklamání jsem pokračovala v práci a to se vyplatilo. Jsem ve firmě, kde se kóduje frontend třeba pro iRozhlas, MUNI, VUT, dělali jsme web Otto Bohušovi. Já osobně pomáhala při tvorbě turistických portálů gotobrno.cz a dobreclavi.cz, mám za sebou několik e-shopů, spoustu malých prezentačních webů a aktuálně dělám šablony pro projekt na Reactu.   

Můj život ale není jenom o kódování. Jestli něco miluju, tak je to cestování a focení. Je skvělé, že se moje práce dá s cestováním docela dobře propojit, takže teď třeba odjíždíme s klukama z kanclu na několik týdnů pracovat na Tenerife. Fotky z cest a stories ze života ráda sdílím na Instagramu, což je sociální síť, která mě fakt dost baví.         

              

Polarni Zare Island

 „Zuzka k nám do SUPERKODERS zapadla skvěle. Její chuť a nadšení se učit a neustále se zlepšovat je naprosto inspirativní. Zkušení kolegové v týmu velmi rádi předají své znalosti a zkušenosti někomu s tímto zápalem pro věc. V kombinaci s širokou paletou různých typů projektů a technologií, které v praxi u nás řešíme, je potom úžasné vidět, jak rychle se ze Zuzky stává super kodérka.“  

- Tomáš Hejč, CEO Superkoders                                          

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Martina Kovaříková
Marketing & Event Manager​

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter