Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Známe vítězky soutěže Cena Czechitas

#
min

Cena Czechitas, soutěž o nejlepší dívčí bakalářskou práci psanou na téma související s IT, se konala už popáté. A které práce oslnily porotu?

Do soutěže byly přijaty bakalářské práce, které byly napsané v rozmezí únor 2020 až únor 2021. Práci mohly přihlásit nejen samotné autorky, ale také rodinní příslušníci nebo kamarádi. Zastoupení univerzit bylo velmi pestré! Bakalářské práce pocházely z 6 různých vysokých škol (Masarykova univerzita v Brně, Vysoká škola ekonomická v Praze,Technická univerzita Ostrava, České vysoké učení v Praze, Západočeská univerzita v Plzni, Vysoké učení technické v Brně).


Největší zastoupení měla Masarykova univerzita, ze které bylo přihlášeno 9 bakalářských prací. 

Přihlášené bakalářky jsme pak předali zástupcům partnerských IT firem, aby práce přečetli a vybrali ty nejlepší. Takto vybrali 8 finalistek. Ty byly potom rozděleny do partnerských firem a následující měsíc měly projít mentoringem, který jim pomohl rozvinout svou práci dál. Holky tak získaly možnost řešit svůj projekt s lidmi z praxe a k tomu nahlédnout do firem. 

Dne 23. 4. 2021 se uskutečnilo slavnostní vyhlášení vítězek. Situace stále nedovolovala osobnímu setkání, a tak se tři nejlepší bakalářské práce tohoto ročníku vybíraly online. V prostředí Zoom se setkali všechny finalistky, jejich přátelé a rodina, zástupci partnerských firem a tým Czechitas. Večerem hosty provázela proděkanka MUNI FI, Barbora Bühnová.


Nejlepší práce vybírala porota složená ze zástupců firem Accenture, Honeywell, SAP a Vysoké učení technické. Finalistky představily veřejnosti a porotě své práce a objasnily potenciál přesahu do praxe. Hodnotila se originalita nápadu, kvalita zpracování, přesah do praxe, inovační potenciál záměru, míra posunu projektu v rámci mentoringu a také prezentace na tomto galavečeru. 

Porota to v letošním roce neměla vůbec jednoduché, všechny práce byly úžasné, ale výherkyně mohly být jen tři. :)  A vítěznými projekty soutěže Cena Czechitas se stávají: 


Webový vyhledávač registrace domácích zvířat od Kristýny Zaklové, 

"Gateway to the Past": Designing AR-enriched Brno City Guide to Historical Gates od Júlie Gonové, 

Rekonstrukce 3D povrchu z hloubkových dat se zohledněním prázdného prostoru od Zuzany Káčerekové.


Vítězky si odnesly věcné ceny a finanční odměnu ve výši 5.000 Kč. Velké díky patří partnerům, Accenture, Blackboard, Honeywell, Novanta, RedHat, Oracle/NetSuite, SAP, Y Soft za podporu Ceny Czechitas 2021 a také všem talentovaným holkám, které přihlásily svoji práci. Doufáme, že další ročník bude alespoň tak silný jako tento.






Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter