Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Známe vítězky soutěže Cena Czechitas

#
min

Letošní ročník soutěže opět dokázal, že holky do IT patří!

Cena Czechitas, soutěž o nejlepší dívčí bakalářskou práci psanou na téma související s IT, se konala už počtvrté. A které práce oslnily porotu?

Od začátku ledna do konce února byla otevřena registrace, kdy mohly dívky obhajující svoji práci v období únor 2019 až únor 2020 přihlásit svoji bakalářskou práci do této soutěže. Zastoupení univerzit bylo velmi pestré - bakalářské práce pocházely z 7 různých vysokých škol (Česká zemědělská univerzita, Technická univerzita v Liberci, Masarykova univerzita v Brně, Vysoká škola ekonomická v Praze, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích a Technická univerzita Ostrava). Největší zastoupení měla Masarykova univerzita, ze které bylo přihlášeno 8 bakalářských prací.

Dsc 4128

Přijaté bakalářky jsme potom předali zástupcům partnerských IT firem, aby práce přečetli a vybrali ty nejlepší. Takto vybrali 8 finalistek. Ty byly potom rozděleny do partnerských firem a následující měsíc měly projít mentoringem. Během této doby finalistky mohly s mentorem rozvinout svoji práci dál. Holky tak získaly možnost řešit svůj projekt s lidmi z praxe a nahlédnout do firem.

Plánovaný časový harmonogram tohoto ročníku narušila situace kolem Covid-19 a slavnostní vyhlášení vítězek se tak odložil o měsíc a půl. Tyto týdny se ale efektivně využily, holky totiž mohly pokračovat v mentoringu.

Dne 11. 6. 2020 nám už situace dovolila se společně setkat a vybrat tři nejlepší bakalářské práce tohoto ročníku. Slavnostní zakončení se konalo v Praze na Václavském náměstí v Czechitas Home. Setkali se zde všechny finalistky (jedna online :)), jejich přátelé a rodina, zástupci partnerských firem a tým Czechitas.

Dsc 4115

Nejlepší tři práce vybírala porota složená ze zástupců firem Accenture, Honeywell, Oracle/Netsuite a SAP. Finalistky představili veřejnosti a porotě své práce a objasnily potenciál přesahu práce do praxe. Porota hodnotila originality nápadu, kvalitu zpracování, přesah do praxe, inovační potenciál záměru, míru posunu projektu v rámci mentoringu a také prezentaci na tomto galavečeru.

A Cenu Czechitas vyhrávají...

Porota to neměla vůbec jednoduché, všechny práce byly úžasné, ale výherkyně mohly být jen tři. :) Vítězné projekty v soutěži Cena Czechitas jsou:

Model pohybu šestinohého kráčejícího robota od Nguyen Minh Thao,

Návrh a konstrukce zařízení využívající technologii RFID pro identifikaci závodníků od Kamily Liškové,

Vizualizace pro robotickou platformu RoFI od Markéty Naušové.

Gratulujeme! ❤

Autorky si odnesly věcné ceny od partnerů a finanční odměnu ve výši 5.000 Kč. Velké díky patří partnerům, Accenture, Honeywell, RedHat, Oracle/Netsuite, Škoda Auto, SAP, Thermo Fisher Scientific za podporu Ceny Czechitas 2020, a také všem talentovaným holkám, které přihlásily svoji práci. Věříme, že další ročník bude alespoň tak silný jako tento.

Dsc 4806

Dsc 4777
Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter