Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Společně s Genem posilujeme rovnost v technologickém odvětví

#
min

Od letošního roku se Gen stává generálním partnerem Czechitas.

Od letošního roku se Gen stává generálním partnerem Czechitas. Partnerství s Genem (globální společností zastřešující přední kyberbezpečnostní značky včetně Avastu) začalo před několika lety formou marketingové podpory ze strany Avastu a dnes se do projektů zapojují ve svém volném čase i samotní zaměstnanci Genu.

Jako nezisková organizace můžeme existovat také díky podpoře partnerských firem, jako je Gen, které věří myšlence Czechitas –⁠ dostat do IT více žen a vytvářet diverzitu na pracovišti.

Jde o jednu z historicky prvních firem, která navázala partnerství s Czechitas. To začalo už v roce 2017, kdy se zapojila do rekvalifikačního programu Digitální akademie: Data, na kterou dokonce spoluvytvářela osnovu kurzu. 

Zpočátku měla podpora čistě marketingovou podobu. Postupem času se firma chtěla zapojovat aktivněji, a tak se naše partnerství začalo prohlubovat.

Myšlenku podporují i zaměstnanci

Gen se dlouhodobě snaží o to, dostat více žen do IT, proto finančně podporuje aktivity, které vedou k rekvalifikaci a uplatnitelnosti absolventek Czechitas. Sami zaměstnanci Genu se angažují a jsou součástí Czechitas komunity. Lektorují nebo koučují, dokonce nám pomáhají s tvorbou několika obsahů kurzů (Digitální akademie: Data nebo semestrální kurz Testování). Za poslední dva roky se do mentoringu, pořádání exkurzí a koučování zapojilo více jak 30 zaměstnanců. Odhadem strávili přes 500 hodin dobrovolničením pro Czechitas, za což jsme jim opravdu vděční. Jejich motivací je předávat své znalosti dál, protože si sami pamatují na svou cestu do IT a teď ji chtějí usnadnit ostatním. 

Diverzita a nábor Czechitas absolventek

Společnost dlouhodobě usiluje o diverzitní týmy a Czechitas je první volbou, když chtějí nabrat talentované ženy do IT. Jen za poslední dva roky zaměstnal více než 20 absolventek Czechitas na IT pozice, a patří tak do pěti firem, které zaměstnávají nejvíce absolventek. Nejčastěji na pozice testerek nebo datových, webových či malware analytiček. 

„V Genu jsme přesvědčení, že rozmanité týmy dosahují lepších výsledků a posilují naši komunitu. Spolupráce s Czechitas znamená, že se více žen zajímá o IT, a je tak více kvalitních uchazečů,“ vysvětluje manažerka společenské odpovědnosti v Genu Erin Gallegos.

Dopad partnerství

Výstupem partnerství je tak větší počet zaměstnaných žen na IT pozicích. Na pracovišti panuje férová atmosféra a ženy vědí, že se nemusí bát ozvat, pokud pocítí nepříjemnou stereotypizaci, a taky vědí, co je v normě a co ne. Vědí taky, že mají příležitost k seberealizaci.

„Díky spolupráci s Czechitas máme možnost ovlivnit novou generaci IT nadšenců a ukázat jim, jak perspektivní obor to je. Zároveň se sami přímo od žen učíme, co ještě můžeme udělat pro to, aby měly cestu do IT o něco snazší,“ říká Gallegos.  

Po navázání partnerství s námi následovala velká podpora i dalších organizací s cílem přivést víc žen do technologií obecně.

Gen

Gen je globální společnost odhodlaná prostřednictvím svých předních kyberbezpečnostních značek Norton, Avast, LifeLock, Avira, AVG, ReputationDefender a CCleaner posilovat digitální svobodu všech. Pomocí svých technologických řešení umožňuje lidem žít jejich digitální životy bezpečně, v soukromí a bez starostí jak v současnosti, tak i po další generace. Gen vnímá diverzitu jako nezbytnou pro vytvoření autentického a otevřeného pracovního prostředí, které lidi inspiruje a umožňuje jim dosáhnout společných úspěchů. V minulém roce Gen podpořil osm akcí Czechitas včetně Digitální akademie a pomohl vzdělat stovky účastnic. Dalšími Czechitas projekty, které Gen podporuje, jsou Job Fairy, Letní školy IT, Cena Czechitas, vzdělávání pro ženy z Ukrajiny nebo se také podílel na vývoji Digitální akademie: Kyberbezpečnost. 

Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter