Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Rozhovor s Olgou Maximovou na Cybernews.com

#
min

Naše Head of Nonprofit Development Olga Maximová poskytla rozhovor webu Cybernews.com, který se zabývá kybernetickou bezpečností.

V článku psaném v angličtině se mimo jiné dozvíte o roli žen v technologickém světě a důležitosti jejich začlenění pro posílení bezpečnosti po celém světě. 

Hned v úvodu rozhovoru pro Cybernews.com se Olga věnuje převážně tématu Czechitas a naší roli ve společnosti. Dále jsou zde představeny základní bariéry vstupu žen na technologický trh a způsob naší práce. Tedy jak jsou koncipované naše kurzy, kdo na nich učí a jakým tématům se v Czechitas věnujeme. 

Další část článku se zaměřuje na kybernetickou bezpečnost. Olga zdůrazňuje potřebu dostatečné bezpečnosti nejen pro velké podniky, ale také pro malé a střední firmy, protože se počet útoků každoročně zvyšuje a menší společnosti nemají tak precizní systémy ochrany. Tyto útoky se navíc podle Olgy zvýšily v souvislosti s válkou na Ukrajině (informovali jsme také v tomto podcastu). Tématem druhé části rozhovoru je diverzita. Olga připomíná, že čím více názorů je u jednoho stolu, tím lepší řešení se potom najde, proto je potřeba posilovat roli žen i v týmech věnujících se bezpečnosti. V samotném závěru článku jsou představeny úspěchy, vize a cíle Czechitas. Celý rozhovor naleznete zde.

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Jan Schönbauer
Media Relations Specialist

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter