Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Projekty Digitální akademie: Web v Praze - jaro 2021

#
min

Přečti si o tématech projektů, které vypracovaly absolventky Digitální akademie: Web v Praze na jaře 2021.

Nejúspěšnější projekty

Hvězdný projekt

  • Bulls&Cows
    Lucia Skalinová & Sabina Dědečková

    Logická hra, při které si pěkně procvičíte mozkové závity! Cílem hry je rozluštit tajný číselný kód, nejlépe s minimálním počtem pokusů. Hráč začne tipovat náhodná čísla, poté se zobrazí nápověda, díky které by se měl hráč postupně dopracovat k cíli. Hra je pro všechny věkové kategorie.

Technický unicorn

  • Webové stránky pro Zámek Zbenice
    Marta Banaś & Kristýna Kopečková

    Současné webové stránky Zámku Zbenice jsou zastaralé, a proto jsme se rozhodly vytvořit nové moderní webové stránky Zámku Zbenice. Jedná se o vícestránkovou webovou prezentaci vytvořenou v Gatsby.js. Přidanou hodnotou webu je důraz na přístupnost stránek pro lidi s postižením a možnost prohlížení stránek v tmavém režimu. Odesílání e-mailů jsme zajistily díky knihovně Email.js, obsah galerie díky knihovně Lightgallery. Web plánujeme rozvíjet dál a rozšířit jeho obsah o další stránky.

Přesahový unicorn

  • Dobrovozík - propojování vozíčkářů a dobrovolníků
    Soňa Ouzká & Tamara Mlýnková

    Hlavním cílem Dobrovozíku je zefektivnění a zjednodušení propojení lidí na vozíku s dobrovolníky pro účely jednorázové asistence. Především se jedná o doprovod na určité místo a v určitý čas, prostřednictvím městské hromadné dopravy. Kromě jiného by měl projekt podpořit dobrovolnictví v této oblasti. Může pomoct rozšířit síť dobrovolníků a zjednodušit cestu, jak se dobrovolníkem stát.

Miláček publika

  • Geocaching in Stromovka
    Monika Kalajtzidu & Tereza Mündleinová

    "Geocaching ve Stromovce" je hra určená pro děti 1.-2.stupně ZŠ. Byla vytvořena za účelem přiblížení pohybové aktivity dětem zábavnou formou, ve venkovním prostředí a k procvičení angličtiny. Postupným odkrýváním lokací a odpovidáním na otázky na ně navázané, získává hráč body, které se mu na konci sečtou. Celá hra je časove měřena, takže má hráč i představu o tom, jak dlouho mu procházka Stromovkou zabrala.
  • UMetra
    Markéta Hornerová & Nicole Strungová

    UMetra je interaktivní web o umění v metru a jeho blízkém okolí. V jednotlivých stanicích na něm naleznete malby, reliéfy, sochy, mozaiky a další instalace s fotografií a popiskem. Zahrnuje nejen díla, která vznikla při budování stanic, ale také nově instalovaná. UMetra je určené především pro mobilní telefony, takže můžete vyhledávat přímo na místě.

Další projekty

  • Kulturní prostor Zdar
    Jana Přikrylová & Jana Voborská

    Vytvořili jsme responzivní web pro multikulturní prostor Kulturního Prostoru. 3 oblasti – výstavy, kurzy a pronájem prostor pro přednášky, workshopy a soukromé akce.
    Naším záměrem bylo udělat pro uživatele jednoduše ovladatelný web v duchu minimalismu, který bude přehledný, a uživatel zde najde intuitivně všechny potřebné informace. Umělecký obsah je od skutečných umělců, které jsme oslovili a získali jejich souhlas k použití. Nechali jsme si záležet i na copy. Web si klient může obsluhovat a aktualizovat sám po zaškolení, jak se přidává dodatabáze. Funguje kontaktní formulář, což je pro komunikaci s uživatelem stěžejní a přidávání recenzí. K samotné tvorbě webu jsme použili zejména tyto technické prostředky - balíčkovací systém NPM a program Webpack, framework React, knihovny Router, Firebase a React image gallery, funkce (anonymní fce, useState, useEffect) a metodu map a CSS3/HTML5 (flexbox, pozicování, formuláře, úprava obrázků a galerií, responzivní design).
  • VESELKA
    Daniela Máčalová & Tatiana Ondzíková

    Projekt VESELKA je stránka, která funguje podobně jako Wordpress, jen je zaměřená na vytváření osobních svatebních stránek, pro jednodušší sdílení informací se svatebčany.
  • Na jógu
    Barbora Daňková & Šárka Princová Maroušková

    Na jógu je rozcestník, který návštěvníkovi / návštěvnici pomůže vyhledat nejlepší dostupnou lekci jógy v Praze v daný čas a v dané lokalitě. A to rychle, přehledně a s ohledem na jeho / její možnosti. Základem je interaktivní mapa.  Díky ní lze prozkoumávat vlastní okolí a nabídky jednotlivých studií. Hledání je pak možné zpřesnit přes filtry zohledňující náročnost lekce, výběr jógového studia, dne v týdnu a městské čtvrti.
  • CV Genius
    Paulína Palíková & Lenka Shynkarova

    CV Genius je komplexný prievodca pri písaní životopisu. Užívateľovi počas tvorby CV poskytuje rady a tipy, ako napísať CV, ktoré zaujme, a ktoré bude odpovedať kľúčovým slovám uvedených v konkrétnej ponuke práce. Na záver užívateľ získa profesionálne CV vo formáte pdf.
  • DOBROdruh
    Julia Micekova & Zuzana Fraňová

    DOBROdruh (TraWELLer) - návod jak i vy můžete začít ekologicky cestovat, rady pro udržitelné cestování včetně zábavného kvízu a CO2 kalkulačky, tipy jak kompenzovat svoji uhlíkovou stopu, včetně podpory projektů které se zabývají snižováním uhlíkových emisí.
  • Endemité - cesta domů
    Iva Holešinská

    Projekt je vzdělávací hra určena primárně pro děti, která je zaměřena na živočichy s endemickým(omezeným) výskytem. Hra má dětem pomoci rozšířit své znalosti o zvířatech a zlepšit orientaci na mapě. Současně je má motivovat k lepším výsledkům a podpořit jejich přirozenou zvědavost. Hra je tvořena jako SPA a skládá se z hlavních částí, kterými jsou úvod, instrukce, samotná hra a poté stránka s výsledky. Pro lepší uživatelský prožitek je do hry zapojen i zvuk a špatné/správné odpovědi jsou navíc odlišeny různou barvou pozadí. Kvůli dětem byla také zvolena ilustrovaná grafika.
  • Vzdělávací aplikace "HLUBINA MYŠLENÍ"
    Magda Hlaváčová & Markéta Kloubková Jančíková

    Výuková aplikace “Hlubina myšlení” je založená na tvorbě a prohlížení otočných memokaret. Aplikace je plně responzivní, je určená primárně pro mobilní zařízení. Datové vstupy jsou možné ve formátu textu, obrázku nebo audia. Aplikaci může využít samouk k zapamatování témat dle vlastního výběru. Učit se tak může například chemické značky, španělská slovíčka, anatomii, hlavní města, prohlížet si umělecká díla, rozpoznávat hudební skladby nebo pilovat výslovnost jazyků.
  • Stránkožrouti
    Petra Kejmarová & Dana Musilová

    Projekt Stránkožrouti je zaměřen na děti cca od osmi let. Primární funkce je pomoc se strukturou zápisu do čtenářského deníku a motivace dětí ke čtení.
    Projekt momentálně obsahuje další funkce jako seznam přečtených knih, seznam plánované četby a drobné statistiky a funguje jako pomocník pro většinu aktivit spojených se čtením.
    Důraz je kladen na jednoduchost a zábavnost.
  • Abeceda
    Jana Jansová & Viktorie Melichová

    Abeceda je výuková herní aplikace pro děti předškolního věku pro jejich první seznámení se s českou abecedou. Jedná se o sadu vzdělávacích aktivit a interaktivních her založených na hledání správných kombinací písmenek a obrázků. Vizuální materiály aplikace Abeceda využívá se svolením nakladatelství Poketo, z jehož dílny ilustrace pocházejí.
  • Hradějov/Utrhčíslo
    Marketa Horak & Jana Malecká

    Webové stránky www.hradejov.cz slouží k propagaci a prodeji v době konání Digitální akademie jedné hry - herního plánu v podobě knihy - o pohádkové bytosti Utrhčísle. V blízké budoucnosti se zde budou prodávat další knihy z dílny Společnosti Hradějov: Novotná & Doušek, namátkou zmiňme Omylem a Puzzolente. Později zde pak najdete i hry o jednotlivých postavičkách z Hradějova v podobě webové aplikace. Naším záměrem bylo vytvořit originální a hravé webové stránky napojené na e-shop, svým designem orientované na cílovou skupinu rodičů či prarodičů dětí ve věku 4 - 10 let, kteří zakoupením knihy vytáhnou děti od mobilů ven do ulic města Brna na outdoorovou aktivitu plnou dobrodružných zážitků a počítání. Přidanou hodnotou stránek je možnost vyzkoušet si první úkol z mnoha přímo na našich stránkách. Tento krok by měl podpořit zájemce v jejich rozhodnutí knihu si zakoupit.          
  • Réunion našima očima
    Kateřina Levová & Markéta Staňková

    Cestovatelský web o francouzském ostrově Réunion založený na vlastních zážitcích a informacích získaných od místních. Obsahuje fotogalerii, nápady na výlety a obecné tipy k životu na ostrově. Výlety je možné vyhledávat na interaktivní mapě nebo filtrovat podle obtížnosti a typu, případně si je seřadit podle vzdálenosti od aktuální polohy cestovatele. 
  • Your Webcam
    Natálie Lukášová & Katka Martínková

    Vyrobily jsme jednoduché řešení zobrazení snímků z webové kamery dostupné pro kohokoliv, kdo vlastní funkční IP kameru, která je schopna v definovaném čase zasílat nasnímané fotky na určenou adresu.





Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Anna Mai
Lecturer & Partnerships Coordinator

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter