Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Projekty Digitální akademie: Web v Brně - jaro 2021

#
min

Přečti si o tématech projektů, které vypracovaly absolventky Digitální akademie: Web v Brně na jaře 2021.

Nejúspěšnější projekty

Hvězdný projekt

  • Kočkomyší Hra
    Jitka Badhan Nebeská & Jana Šebestová

    Úžasná hra na styl únikovky. Hráč se pohybuje po mapě, prochází objekty a aby dosáhl co nejvyššího skóre, musí správně vyřešit ukryté rébusy.

Technický unicorn

  • BookClub
    Diana Nemčeková

    BookClub je webová aplikácia určená hlavne pre ľudí, ktorí radi čítajú a chcú byť súčasťou menšieho klubu, v ktorom môžu o knihách diskutovať s ostatnými. Je možné si po prihlásení pridávať knihy do wishlistu alebo do prečítaných kníh. Je možné diskutovať o knihe mesiaca, meniť si avatara a podobne.

Přesahový unicorn a Miláček publika

  • Na dobrou noc
    Alžběta Myšková

    Aplikace pro maminky, tetičky, babičky, dědečky, tatínky i sourozence na čtení a poslech pohádek. V aplikaci si můžete losovat náhodné pohádky, vybírat ze seznamu, filtrovat pomocí klíčových slov, či poslouchat jednu pohádku za druhou.

Další projekty

  • Dej si film
    Eva Laštůvková & Sofya Belikova

    DEJ SI FILM je aplikace, která uživateli doporučí film podle jeho momentální nálady. Obrázky ho dovedou k seznamu filmů, který se sestaví přímo pro něj. Obrázky se pokaždé mění a výběr nebude nikdy stejný. Informace o filmech aplikace čerpá z API. K detailnějším informacím se uživatel dostane přes odkaz u každého filmu. Aplikace obsahuje i aktuální filmové novinky a spoustu filmových citátů.
  • Plánovač soukromého času
    Vilena Taraskina & Zuzana Bořutová

    Cílem aplikace je, aby si uživatel našel čas sám na sebe a zlepšil si tak work-life balance. Plánování probíhá zápisem aktivit, které by uživatel chtěl ve svém volném čase dělat. Po jejich splnění, si je odklikne. Má tak přehled o tom, zda se stíhá věnovat i svým koníčkům a přáním. Kromě plánování je zde sekce s tipy v oblastech vztahy, kreativita a relax. Aplikace má prostor i pro vlastní zápisky (deník).
  • Jak na frontend
    Iva Kubíčková & Lenka Silná

    Jak na frontend je průvodce pro začínající frontend vývojáře/ky, kteří chtějí vědět, jaké technologie a znalosti jsou pro tento obor potřeba. Pro kontrolu a ujištění se ve znalostech jsme vytvořili testy s možností kontroly správných odpovědí a odkazy na zdroje v dokumentaci. Sekce o vzdělávání nabízí naše tipy kde najít materiály, kurzy či jiné vzdělávací akce pro další osobní rozvoj.
  • Zabal si
    Tereza Šenkýřová & Pavlína Petýrková

    Projekt je cestovatelská aplikace na plánování dovolené či jiných cest. Uživatel si na začátku vyplní kam jede, za jakým účelem, na jak dlouho a s kolika zavazadly. Poté se mu vygeneruje připravený seznam s položkami, které může odebrat nebo si přidat další. Jakmile je uživatel s úpravou seznamu hotový, tak si jej může vytisknout.
  • Brno with Kids
    Helena Ibarra & Lucie Kulhavá

    Web je vytvořen pro projekt Parenting meetup, který se zaměřuje na předávání informací o městě Brně a okolí anglicky mluvícím rodinám, bez ohledu na národnost. Je otevřen jak rodinám  integrace minorit do majoritní společnosti. Hlavní myšlenkou je usnadnění seznamování rodin mezi sebou a zlepšení orientace rodin v prostoru města - kde je které hřiště, kam s dětmi za zábavou, jak trávit volný čas, jakým způsobem začlenit děti do vzdělávacího systému, či kde najít podporu pro sebe jako rodiče v jiném než českém jazyce, či jak řešit obtížné životní situace spojené s rodičovstvím.
  • Frontend English
    Eva Jánošková & Hana Stupková

    Projekt Frontend English pomáhá procvičit a upevnit anglickou slovní zásobu v oblasti frontend vývoje. Jeho cílovou skupinou jsou absolventky Czechitas kurzů, které studují převážně v češtině a nemusí mít anglickou terminologii tolik zažitou. K dispozici jsou jim tři typy cvičení: hledání dvojic slov, která k sobě patří, poslech a doplňování slov do vět. Aktivita Výběr slov zároveň umožňuje otestovat si základní znalosti nezbytné pro tvorbu webových stránek a aplikací, což absolventky akademie před pracovním pohovorem jistě ocení.
  • Pet Reminder - aplikace pro evidenci domácích mazlíčků
    Kateřina Štěpánková

    Pet Reminder je webová aplikace, která vytváří a ukládá do databáze jednotlivé profily domácích mazlíčků. U každého zvířete si majitel může zaznamenat vlastní pravidelně se opakující aktivity typu: očkování, odčervení, narozeniny, apod. Všechna svá zvířata a jejich pravidelné úkony má tak zaznamenány na jednom místě, a jsou mu online kdykoli k dispozici.
  • KontraKaos
    Veronika Prokůpková & Magdaléna Pazlarová

    Projekt má za cíl randomizovat rozdělení domácích prací ve společné domácnosti.
  • Cirkulárka
    Marketa Horak & Jana Malecká

    Projekt Cirkulárka podporuje současný trend přechodu od lineární k cirkulární ekonomice. V rámci našeho projektu jsme se věnovaly jednomu konkrétnímu místu - městu Trenčín. Stěžejní částí je sekce "Mapa", která zobrazuje přehled míst podporujících současný trend udržitelnosti  - např. bezobalové odchody, second-handy, knižní budky, sběrná místa či různé servisy a opravny.          
  • Finanční gramotnost- s penězi si poradím!
    Andrea Bravencová & Iveta Vrobelová & Jitka Ševčíková

    Náš tým vytvořil informační web týkající se finanční gramotnosti. Obsah a strukturu webu tvoří naše vědomosti nabrané z života mimo DA. Zkušenosti nabrané díky DA nám pomohly naše představy realizovat v digitálním světě pomocí html značek, kaskádových stylů a frameworku React.
  • SWAPNI KYTKU
    Lucia Tučeková & Šárka Faloutová

    Aplikácia prestavuje online platformu na výmenu kytiek. Prihlásení užívatelia môžu ponúkať svoje kvetiny a zároveň vkladajú zoznam kytiek, ktoré by chceli výmenou získať. Aplikácia je obohatená o funkciu "match" , ktorá vyselektuje inzeráty, u ktorých nastáva vzájomná zhoda.





Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Anna Mai
Partnerships Coordinator

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter