Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Přihlaste se do globálního hackathonu DigiEduHack.

#
min

Chytrý telefon má dnes téměř každý. Jak ho můžeme inovativně využít ve škole, aby přispěl k rozvoji žáků, učitelů i rodičů? Na to se pokusí odpovědět DigiEduHack 2021.

Přihlaste se do výzvy Smartphone: Škola v kapse a podílejte se na tvorbě řešení, prototypu či hotového produktu pro inovativní využití chytrých telefonů ve škole, které bude realistické, snadno implementovatelné a inkluzivní.

Škola v kapse

Zúčastnit se můžou všichni zájemci starší 15 let, a to buď jednotlivě, nebo v rámci týmu. Znalost programování a IT není podmínkou, ale hodí se. V týmu by měl být alespoň jeden pracovník ze školství nebo člověk obecně aktivní v oblasti vzdělávání nebo veřejné správy s dobrými nápady. Vítáni jsou samozřejmě i lidé i z ostatních oborů, například z managementu, řízení projektů, marketéři a další. Během DigiEduHacku budou soutěžícím k dispozici tzv. létající mentoři z oboru IT a odborníci z oblasti vzdělávání.  

Registrace je otevřená do 27. října.  

V týdnu před DigiEduHackem (od pondělí 1. listopadu) proběhne online setkání soutěžících, kde se seznámí a vytvoří týmy. Následně se budou moci zúčastnit zajímavých workshopů, webinářů a akcí. Program samotného hackathonu je naplánován na 9. a 10. listopadu.  

Digi Edu Hack

Soutěžní návrhy účastníků budou hodnoceny odbornou porotou složenou ze zástupců veřejného, neziskového i soukromého sektoru. Vítěz českého kola se bude ucházet o cenu globálního vítěze DigiEduHacku, kterou obdrží tři nejlepší řešení po veřejném hlasování.  

DigiEduHack je celosvětová iniciativa, která byla poprvé spuštěna v roce 2019. Zapojilo se do ní 1700 soutěžících z 21 zemí a společně vymysleli 152 digi-řešení. Loni vzrostl počet účastníků na 2600 a zapojilo se 33 zemí.  

Každá země si volí své vlastní soutěžní téma.

Českou výzvu Smartphone: Škola v kapse spolupořádá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, DigiKoalice, jejíž součástí je i Dům zahraniční spolupráce, Národní pedagogický institut ČR a nezisková organizace Czechitas.

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Marek Sedlák
Team Member

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter