Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Job Fair Czechitas v Praze byl jiný. Jak jiný?

#
min

V Brně byl letos už podruhé, v Praze úplně poprvé. Největší akce, kterou jsme v Praze v historii Czechitas zorganizovali.

Proto na rovinu říkáme, že jsme se báli. Ale dejte do pražského Vnitroblocku 10 partnerských firem, velké, ale i ty, které mají “jen” 30 zaměstnanců, a více než 60 žen, které se chtějí ve světě IT zorientovat, nebo už v něm pracují, ale chtějí udělat další profesní krok. Účastnice našich kurzů, ale i ty, které o nás slyšely poprvé. A to prostě dopadne dobře.

Dcm 9054

Program byl nabitý od rána do večera, dopoledne měly firmy a účastnice samostatný program. Na zástupce a zástupkyně z řad firem čekal workshop “Bariéry vstupu žen do IT očima účastnic našich kurzů”. Na začátku si otestovali svou znalost v oblasti rovných příležitostí na pracovišti. Vyplnili si populárně naučný kvíz na téma diverzity a genderu, tzv. Gender kvíz.

Slouží především zaměstnavatelům (HR, manažeři atd.), ale i široké veřejnosti, aby si otestovali své znalosti u témat diskriminace, stereotypy, diverzita týmů především v kontextu inzerce pracovních pozice tak, aby si byli v této problematice jistější. Po vyplnění dotazníku jsme společně diskutovali správné a špatné odpovědi a bavili se o tom, jak firmy přistupují k jednotlivým tématům a otázkám, které z dotazníku vyplynuly.

Mezi firmami nebyl žádný “boj”, ale všichni se společně bavili v uvolněné atmosféře také o tématech, se kterými se denně při své práci setkávají. Jestli zájemcům o práci tykat, nebo vykat, jak na flexibilní pracovní úvazky nebo že musejí být v inzerátech jasní a struční.

Kvíz je dostupný online. Chceš vědět víc, čím se firmy zabývaly?

Otestuj i ty své znalosti :)

Účastnice si mohly vybrat mezi dvěma workshopy “Jak se vyznat v IT pozicích a jak takové místo získat” a “Jak na osobní brand”. Dozvěděly se o jednotlivých pozicích v IT, jak by měl vypadat životopis (proč do něj psát i zkušenosti z velkých projektů a že nezáleží na délce, ale na přehlednosti) nebo aby se nebály psát odborné články právě z pohledu nováčka v oboru.

Dcm 9189

Odpoledne už probíhalo vzájemné seznamování, představování firem, pozic a hlavně povídání. Začalo se speed datingem, kam kromě účastníků přišlo i pár jedinců z ulice, kteří byli překvapení, že se jedná "jen" o pracovní speed dating. Ten odboural ostych a pak při osobním setkávání u stánků už otevřeně probírali pozice ve firmách, částečné úvazky, co je potřeba na juniorní pozice atd.

Dcm 9430

Takže Job Fair Czechitas v Praze byl jiný. Jak jiný? Jako dobrý! Přátelská atmosféra, vše interaktivní a s důrazem na komunitu. Potvrzeno od partnerských firem, účastnic i organizačního týmu.

Přenést atmosféru přes internet je těžké, ale aspoň se podívej na fotky.

Kvíz jsme vytvořili v projektu Stipendium Czechitas (Podpořeno díky projektu „Ženy do IT“ (reg.č. CZ.03.1.51/0.0/0.0/16_061/0003268), který byl financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost.)

Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter