Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Jaký byl pražský Job Fair Czechitas 2021?

#
min

Druhý letošní Job Fair Czechitas se po jarní veleúspěšné online verzi na platformě Confer-O-matic vrátil do živé komunitní offline formy. A jak probíhal?

Pražský Job Fair, který se konal v krásných prostorách Opero, si nenechala ujít více než stovka žen, které se zajímají o IT svět a uplatnění v tomto oboru. Přivítalo je 60 zástupců z devíti partnerských firem: Akka Technologies, Barclays Corporate & Investment Bank, Česká spořitelna, Commerzbank Czech Republic, ČSOB, Komerční banka, ROIVENUE™, RWS Group a Unicorn.

Zúčastněné firmy se hned na začátku Job Fairu představily v krátkých prezentacích, díky kterým jsme nahlédli pod pokličku velkých mezinárodních společností i startupového života. Rozpovídali se o firemní kultuře, zmínili zajímavé projekty, na kterých pracují a nastínili, jak u nich probíhá náborový proces.

Chvíli na to jsme odstartovali zábavnou aktivitu, tzv. speed dating účastnic s partnerskými firmami, kdy se neformální cestou mohly obě strany seznámit. Cílem bylo odstranit nervozitu a povedlo se. V další části programu, který byl věnován networkingu, se pak účastnice konkrétně doptávaly. Nejčastěji je zajímaly aktuálně otevřené pozice, možnosti zkrácených úvazků a profesní posun. Součástí odpoledního programu byly i mini kariérní zóny, kde Czechitas kariérové poradkyně pomáhaly účastnicím vyšperkovat jejich CV a LinkedIn profily.

Doplňující, ale neméně důležitou částí celého odpoledne, byla panelová diskuze s již uplatněnými absolventkami dlouhodobých kurzů a Digitálních akademií Czechitas. V panelu se představila Lenka Erbenová (absolventka Digitální akademie: Web 2020 – Apprentice programme, Barclays), Lucie Bažantová (absolventka dlouhodobého kurzu Czechitas 2021 – Junior Java BackEnd Developer, Česká Spořitelna), Hana Cimbaláková (absolventka Digitální akademie: Data 2021 – Data analytička, Česká pošta) a Anna Krejčí (Absolventka Digitální akademie: Data 2021 – BI Analyst, Billigence). Naše uplatněné absolventky mluvily o svém kariérním tranzitu, o nutnosti neustále se v IT vzdělávat, ale i o pocitu hrdosti, který cítí, protože se jim podařilo změnit své životy od základů během jednoho roku. A že to byla jízda!

Jsme moc rádi, že jsme se i přes zpřísněná epidemická opatření mohli potkat a navázat tak na tradici offline Job Fair Czechitas. Budeme se na vás těšit zase na jaře v roce 2022!

Naše komunita je nenahraditelná a všem zúčastněným děkujeme ♥️

Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter