Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Tipy jak zvládnout Digitální akademii a nezbláznit se

#
min

Procházka růžovým sadem nebo noční můra? Nejspíš něco mezi. :) O své zkušenosti se podělily tři absolventky.

Přemýšlíš, že se přihlásíš na některý z běhů Digitální akademie, ale nejsi si jistá, zda to zvládneš? Nebo už akademii navštěvuješ a zdá se ti, že je toho na tebe moc? Neboj, nejsi v tom sama! Spousta holek před tebou řešila stejné otázky a měla podobné myšlenky. Vyzpovídali jsme proto tři absolventky akademie, Lenku, Beu a Naty. Jejich odpovědi tě uklidní a zároveň namotivují!

Z čeho pramenily obavy při přihlašování na Digitální akademii?

Ani jedna z absolventek neměla předchozí zkušenost z oboru IT, proto se bály především toho, že nebudou odbornému tématu rozumět nebo budou vypadat hloupě před ostatními účastnicemi. S tím souvisela také nejistota týkající se časových možností nebo plnění jednotlivých úkolů a povinností. Zmínka padla i o tom, jak bude na absolvování akademie, respektive rozhodnutí změnit obor, reagovat okolí. Digitální akademie je určena pro začátečnice, proto ani ty se nemusíš bát, že bys byla pozadu oproti ostatním účastnicím. Budete začínat na stejné úrovni. :)   

Naplnila se nějaká ze zmiňovaných obav, nebo to bylo na pohodu?          

Odpovědí na tuto otázku bylo jednoznačné ne. :) Holky chválí především skvělý přístup lektorů a koučů, kteří se jim věnovali jak na lekcích, tak mimo oficiální výukové hodiny. Vyzdvihují také super kolektiv, ve kterém panovala příjemná atmosféra a nebyl problém společně nějaký problém nebo otázku vyřešit. Díky sehranému týmu účastnic šlo všechno jednodušeji a veseleji.       


       Našla jsem zajímavou komunitu plnou inspirujících holek a to mě motivovalo nejen během kurzu, ale i v dalším sebevzdělávání. V kurzu byla příjemná atmosféra a předaly jsme si tipy ať už o potenciálních zaměstnavatelích, relevantních stránkách a skupinách, které se vyplatí sledovat až po výborné recepty. :)


                                   
                   - Lenka Horáková                               
Snímek Obrazovky 2020 06 03 V 13 16 05

     
Bylo studium Digitální akademie obtížné? Máte nějaké tipy a triky, co konkrétně vám pomohlo?    

Holky se opětovně shodly, že Digitální akademie je opravdu časově náročná a je potřeba s tím dopředu počítat. Důležité je upozornění rodiny, že nějakou dobu budeš plně zabraná do světa informačních technologií a nebudeš se jim moct naplno věnovat. Kromě toho považují za důležité i vysvětlení, že je pro tebe tento kurz opravdu důležitý a chceš se mu naplno věnovat. Naty i Bea doporučují také pravidelné procvičování po jednotlivých lekcích, aby se dostala látka člověku tzv. pod kůži a nenahrnulo se toho na vás následně moc. Lenka ještě upozorňuje na důležitost správného výběru tématu. Důležité je začít včas a ověřit si, jestli je k dispozici dostatek dat na závěrečný projekt v případě datové akademie a náročnost či proveditelnost projektu v případě webové akademie.      


       Být znovu jako ve škole byl super pocit!

                                   
                   - Natália Janotková                                      
Dsc 3334

Co byste vzkázaly holkám, které přemýšlí o studiu DA, ale bojí se přihlásit? :)    

Holky napsaly opravdu skvělé motivační texty. Věříme, že díky nim i z tebe spadnou obavy a nebudeš váhat se hned přihlásit. A kdyby tě zajímalo, na jakých projektech holky pracovaly, tak se o nich dočteš na našem blogu


       Sama bych si nevěřila, kdybych při uvažování o zápisu do DA četla to, co jdu teď napsat. Ale DA mi opravdu změnila život. :D Lituju jen, že jsem se do ní nepřihlásila dřív. Taky jsem se bála, měla jsem pochybnosti - v podstatě mě odrazovala už videovizitka, kterou jsem předtím nikdy neřešila. :D Stojí to ale za to a vaše budoucí já vám bude moc děkovat, že jste se na to daly.

                                   
                   - Bea Močiariková

      


       Kdybych se do Czechitas minulý rok nepřihlásila, tak bych přišla o skvělou zkušenost. Nikdy nevíte, kam vás to může posunout. Takže rozhodně se nebát, kafe a počítačová myš do ruky a jde se na to. :)

                                   
                   - Natália Janotková
                   


Máš chuť se do Digitální akademie přihlásit, ale pořád máš otázky?

Přečti si nejčastější dotazy ohledně studia i registrace na akademii.              

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Kateřina Blatná
Marketing Volunteer & Lecturer

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter