Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

I letos oceníme nejlepší IT bakalářky

#
min

Rok se s rokem sešel, a tak je opět čas ocenit nejlepší dívčí bakalářské práce spojené s IT. Že nevíš, o co se jedná? Chyba! Pojď to rychle napravit. :)

Asi už víš, že cílem Czechitas je přilákat více žen a dětí k informačním technologiím. Na konci roku 2016 ale naše Bára přišla s novým nápadem: Ano, je pravda, že je v IT málo žen, to ale neznamená, že tu nejsou vůbec žádné.

Jenže… Co dělají ty, které už v IT jsou?

To právě chceme všem ukázat. :) Víme, že holky v IT jsou. A víme, že dělají super věci. Proto jsme se rozhodli uspořádat soutěž Cena Czechitas za nejlepší dívčí bakalářskou práci v IT ocenit tak šikovné holky a jejich projekty, a samozřejmě inspirovat spoustu dalších dívek a žen, aby se nebály vstoupit do světa IT. Takže Cenou Czechitas zkrátka a dobře oceňujeme šikovné holky za jejich bakalářské práce spojené s informačními technologiemi. 

Img 5321

V loňském roce Cenu obdržely tři vítězky. Jednou z nich je Martina Krasnayová. Přihlásila se s bakalářkou na téma Vývoj pohybové hry pro aplikaci Newron. Martina podle svých slov dokázala během soutěže posunout svou práci ještě o kousek dál a vymyslet další způsoby využití. Nakonec se jí podařilo získat zaměstnání ve firmě Honeywell, kde se uskutečnil mentoring její bakalářské práce v průběhu soutěže, a z jejího mentora se dokonce stal i vedoucí její diplomky! To je super viď? Přesně o to nám v soutěži jde, chceme propojovat holky s firmami a zajistit jim super odrážky do jejich životopisů. 

Img 5239

„Nejdůležitější, co si ze soutěže odnáším, je uvědomění si důležitosti prezentace. Ačkoliv člověk může mít dobrou myšlenku, musí ji především umět prodat. A právě na tom jsem během mentoringu nejvíce pracovala.“

- Martina Krasnayová

Marťa svou prezentací porotu bezesporu zaujala! :) Podobně o účasti v soutěži mluví další vítězka, Petra Veselá. Cenu Czechitas získala za svou práci na téma Softwarový generátor testovacích signálů pro akustická měření. Ačkoliv bakalářskou práci vytvořila v Brně, soutěže se zúčastnila jednou nohou z Francie, kde studuje a pracuje. Teď se ale chystá na pracovní stáž do Švédska.

„Při hledání stáže jsem si opravdu prakticky ověřila, že taková Cena Czechitas v životopise vypadá docela zajímavě, a že to nakonec může být právě ten bod, který vás odliší od ostatních kandidátů a třeba vám pomůže najít práci snů.“

- Petra Veselá

Právě tyto parádní ohlasy nás nakoply k tomu, abychom v roce 2018 Cenu Czechitas otevřely soutěžícím z celé České republiky. Takže zatímco loni se mohly přihlásit pouze studentky z Brna, letos se těšíme na práce ze všech koutů ČR.

Soutěž se rozhodly podpořit čtyři brněnské a čtyři pražské firmy, konkrétně: Epam, Honeywell, NetSuite, Nestlé, Microsoft, Red Hat, SAP a Škoda. Záštitu přislíbila Fakulta informatiky Masarykovy univerzity a Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy. Jak vidíš, máme to tedy letos nabité. 

Tak na co čekáš, pojď se přihlásit a řekni o nás kámoškám. Těšíme se na vás! 

Nevaž se, přihlaš se :)

Podrobnosti a podmínky soutěže najdeš na webu cena.czechitas.cz. Pokud máš k soutěži jakékoliv otázky, určitě mi napiš, ráda ti je zodpovím. :)

 
Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Martina Kovaříková
Marketing & Event Manager​

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter