Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Czechitas na Culture Rocks

#
min

Na začátku září šli žáci a studenti do školy, Czechitas vyrazili na konference

První úterý v září – a vlastně celý týden – se v Czechitas neslo v duchu sebevzdělávání. Zatímco část pražského týmu čerpala inspiraci na nové kurzy a workshopy na Google Developer Days, brněnské Czechity vyrazily prozkoumávat svět firemních kultur na konferenci Culture Rocks, speciální East Coast Edition.

Hned na začátku je nutno podotknout, že jsme s holkama měly obrovskou radost, že Petr Skondrojanis sbalil celou Culture Rocks a přivezl ji za námi na Moravu. Zatímco na první edici konference v Praze měli návštěvníci možnost nahlédnout do Czechitas díky talku naší Dity Přikrylové, tentokrát brněnské Czechity nahlížely do firemních kultur dalších firem. A že výběr stál opravdu za to!

22404361 10204232141359541 1622386397 O

„Mě hned při startu CultureRocks zaujal Filemon z PurposeFly a jeho, pro mě futuristický pohled na HR systém a firmy obecně. Jeho představu firmy přirovnával k dynamickému týmu, doslova k „hejnu, kterýmu usekneš hlavu a ono tančí samo.“ Raději ustoupí od efektivity, než aby mu přílišné vedení utlumilo míru kreativity ve firmě. Tak daleko jsem v řízení týmu ještě nedošla, ale minimálně mi dal zajímavé body k zamyšlení. :)“

- Monika Ptáčníková
Co-founding & Governing Board Member, Business & Career development Senior advisor


Já jsem se jako studentka personalistiky (takový můj vedlejšák kromě Czechitas :c)) vedle rozhovorů o firemních kulturách těšila na headhuntera Jana Bubeníka, který se s námi měl podělit o své zážitky z recruitingu. V Czechitas mimo jiné pomáháme našim šikovným absolventkám získat jejich IT dreamjob, takže bylo fajn poslechnout si informace z druhé strany. Honzovi poznatky byly hodně inspirující! 

„Když nevíš, kde je terč, tak je úplně jedno jak dobře střílíš.“

- Jan Bubeník

Mluvil například o tom, jak často se setkává s tím, že si firmy neumí určit, koho vlastně chtějí zaměstnat, přitom je to podle něj jedna z klíčových činností při hledání vhodných zaměstnanců. Vedle toho nastínil některé důvody, proč lidé z firem odcházejí. Odpověď? Chybí jim správný lídr! Pokud lidé nemají vedení a nemůžou se nikoho opřít, tak odchází. Můj poznatek? Inspirující vedení nám v Czechitas rozhodně nechybí.

„Závěrem CultureRocks pak musím vyzdvihnout Jiřího Halouska z IReSoftu. Nejen že se mi IReSoft vryl do paměti díky jejich skvělýmu tištěnýmu IReBooku, který popisuje firemní kulturu a láká nový zaměstnance, ale i díky tomu, že jsme u nich už pár workshopů Czechitas v Brně uskutečnili, a také mají super produkt!  Líbilo se mi, že Jirka na konferenci popsal pár praktických rad, jak už v zaběhlých týmech nastavit mód svobodné firmy. Apeloval na decentralizované řízení, otevřené porady všem, na kolegy s podobným pohledem na svět, a na to, jak jsou důležité vztahy a až potom výsledky. Očividně mu to v jeho firmě funguje. :)“

- Monika Ptáčníková
Co-founding & Governing Board Member, Business & Career development Senior advisor


Třešinkou celé CultureRocks byla komediální vsuvka od Jirky Charváta na téma: „Jak přilákat zaměstnance, když nemáte na co.“ Vzhledem k reakci publika se Jirka alespoň jedním z témat dotknul všech přísedících a nám nezbývalo nic jiného, než se upřímně zasmát tomu, jak pravdivé věci o nic neříkajících inzerátech, nesmyslných assessment centrech a dalších HR bizár věcí řekl :D. 

„Utíkám si koupit jeho knížku #Eskejp s konejšivým pocitem jak šťastná jsem za to, co se nám v Czechitas podařilo vybudovat, jakou máme firemní kulturu a zároveň, jak se snažíme vychytávat neustále všechny mouchy, které se při řízení firmy přirozeně objevují.“ 

- Monika Ptáčníková
Co-founding & Governing Board Member, Business & Career development Senior advisor


A to už je z našich poznatků všechno. Jak je vidět, každou z nás zaujalo něco a z konference jsme odcházely se spoustou inspirace. Děkujeme Petrovi za pozvání na konferenci a už teď se těšíme na další skvělé akce!

- Martina Kovaříková
Marketing & Event Manager​

 
Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Martina Kovaříková
Marketing & Event Manager​

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter