Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Anna Cihlová: Moje cesta k IT

#
min

Ze školy přímo do IT

Anna Cihlová měla jasný cíl – stát se Frontend Developerkou. Nejdřív se učila sama doma, pak přišla na naše kurzy, dala se na Javascript a nakonec získala práci v startupovém studiu TopMonks. V Czechitas víme, že začínat v úplně novém oboru není vždy procházka růžovým sadem, ale Aničku to baví a chce se stále učit, a to je největší motivace. Pojď si přečíst více o její cestě k vysněné práci.          

Programuju Tričko Czechitas Anna

„Ráda si stanovuji cíle a nebojím se mířit vysoko. Zároveň jsem ale romantik, a to ve všech směrech. „Ten pravý“ obor měl být tedy takový, abych se do práce těšila, a zároveň jsem se uživila. Už ke konci střední školy jsem věděla, že to bude obor IT, a to přímo pozice Frontend Developer. Následně jsem si uvědomila, jaké mám štěstí. Mnoho lidí ani v průběhu života nezjistí, co by chtěli dělat. Já to tudíž brala jako velký náskok pro sebe samu.

Začala jsem se samoučením. To zahrnovalo hodiny videí o HTML a CSS, rady o layoutech pro různá zařízení a knihy v angličtině. Následně jsem se rozhodla nakódovat svoji první stránku. Po grafické stránce to nebyla žádná krása, ale byla jsem na sebe moc pyšná. Tvrdá práce se vždy vyplatí, a když do toho dáte i srdce, tak je to úžasný pocit. Pro mě to byl začátek. Hledala jsem na internetu další kurzy a narazila jsem na stránku Czechitas. Našla jsem tu nabídku spousty užitečných kurzů.                            

Fotografie3 Anna

HTML a CSS jsem si osvojila a co dál? JavaScript! Tento jazyk jsem se učila už doma, ale není to nic jednoduchého. Přihlásila jsem se do Czechitas a věřila, že mi to holky objasní lépe. Kurz trval zhruba 8 hodin. Bylo to sice náročné, ale odnesla jsem si přesně to, co jsem potřebovala. Nicméně učení samozřejmě pokračovalo a stále pokračuje.

Věděla jsem, že se chci co nejdříve stát součástí IT oboru. Sedla jsem si, sepsala CV se vším, co jsem se naučila a posílala. V současnosti již pracuji pro startupové studio TopMonks jako Frontend Developer. Můj guru Aleš, který si mě vzal ve firmě pod křídla, se mnou projekty projíždí a konzultuje. Stále mě něco učí, a to přímo na příkladech z praxe, což je velice důležité. Věnuje mi hodně času a za to jsem moc vděčná. Mám štěstí, že pracuji ve firmě s tak príma partou, kde se snaží posouvat stále dál jak mě, tak i sebe. To mě také na tomto oboru velice baví, protože je stále kam šplhat.

Musím ale přiznat, že neustálé sledování novinek v IT světě není vůbec lehké. Navíc současně studuji a jsem také trošku praštěná povaha, která má tendenci stále někde cestovat. Když si ale vzpomenu, kam mě moje snaha a vůle posunuly, tak mě to velice motivuje. Motivuji tedy vlastně sama sebe, a to je úžasné, ne? Pojďte do toho taky. Je to jízda a je to bezva. ☺“

                                 
Anna Cihlová, Frontend Developer v TopMonks

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Kateřina Blatná
Marketing Volunteer & Lecturer

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter