Czechitas: IT kurzy pro ženy a děti 


For English version click HERE
Pro zobrazení v prohlížeči klikni SEM

Ahoj!

Prázdniny jsou v polovině, to znamená, že příměstské tábory pro děti jsou za námi, letní školy pro středoškolačky před námi. 

A my neleníme a už připravujeme „nabitý podzim“ – přečti si o pokračování Digitální akademie, dlouhodobých kurzech nebo na co se můžeš těšit v novém vzdělávacím centru v Brně.

Přehled otevřených registrací

Brno

České Budějovice

Mladá Boleslav

Ostrava

Praha

KALENDÁŘ VŠECH WORKSHOPŮ

Poslední volná místa na letní škole v Ostravě

Tuto neděli začíná Letní škola IT pro středoškolačky v Ostravě a máme pár posledních volných míst. V Ostravě bude poprvé a podle programu vypadá hodně našlapaně: roztancujeme robota v životní velikosti, naučíme se upravit profilovou fotku, půjdeme do planetária na perseidy nebo se dozvíme o Ostravě jako superpočítačové velmoci. Nebude chybět dobrovolný ranní běh nebo akrobatické cvičení na šálách (neboj, jen základy :)), grilovačka s Microsoftem nebo týmová bojovka v centru Ostravy.
PŘIHLÁŠKY ZDE
Lucka s Eliškou se před pár lety přihlásily a změnilo jim to život :)

Digitální akademie startuje opět na podzim

Jestli přemýšlíš o intenzivním kurzu datové analytiky nebo webového vývoje, tak naše digitální akademie startuje opět i na podzim! V Praze už můžeme gratulovat všem přijatým holkám, ale na „Data v Ostravě“ a „Web v Brně“ jsou registrace ještě pár dnů otevřené. Tak využij tuto příležitost. 
PŘIHLAS SE NA DATA V OSTRAVĚ
PŘIHLAS SE NA WEB V BRNĚ
Ještě váháš? Mrkni na video z předchozích ročníků, kdy tě holky určitě namotivují, a udělej první krůček do IT.

Více než 10 pravidelných kurzů startuje taky na podzim

Pokud je pro tebe jednodenní workshop málo (nebo už jsi jej absolvovala :), ale Digitální akademie moc, tak ideálním kompromisem jsou pravidelné kurzy. Přibližně deset týdnů, asi dvě hodinky týdně večer po práci. To zvládneš, ne? :)

Startujeme v září, nebo říjnu a do Vánoc budeš umět základy třeba Javy nebo HTML.

Brno: registrace spouštíme v pondělí 19. srpna
České Budějovice: už se můžeš přihlásit
Olomouc: registrace spouštíme v pondělí 12. srpna
Praha: registrace spouštíme v pondělí 12. srpna

Vzdělávací komunitní centrum Czechitas v Brně

Stále v něm kmitají zedníci, elektrikáři, podlaháři a další pracovníci, ale už 7. září v něm bude první akce – Czechitas Job Fair, přijď, pokud hledáš práci v IT, nebo zatím jen monitoruješ trh práce :)

Od září budou všechny naše kurzy už v našem centru.

A úplně na konci, od 30. září nás čeká nabitý týden "Prozkoumej nové možnosti". Ukážeme ti centrum "od půdy až po sklep", budou přednášky, aktivity pro děti, pro ženy i muže nebo si vychutnáš skvělou kávu v kavárně od Punktu. Je to opravdu pro všechny, celou komunitu i ty, kteří nás ještě neznají.

Na webu máme nový online kurz na JavaScript

Pokud se nedostaneš na naše kurzy, nebo se raději vzděláváš online, tak pro tebe máme na webu nový kurz na JavaScript, který tě naučí „roztančit“ webové stránky. Čeká tě celkově 10 lekcí. 
VZDĚLÁVEJ SE ONLINE
Podívej se i na další online kurzy, jestli tě nezaujme ještě jiný z nich.

Děkujeme našemu partnerovi Avast 

Jsme rádi, že nás Avast podporuje. A Avast zase podporuje své zaměstnance, kteří mohou vzít do práce své děti a mít správný work-life balance. A to díky MomsCare, což jsou dvě mámy, Hanka a Zuzka, které vedle „mámování“ budují kariéru a potřebují čas i pro své koníčky. Zaměstnanci Avastu tak mají všestranné služby přímo v práci, když mohou vzít své děti do práce, děti mají během dne pestrý program v dětském koutku, rodiče s nimi ale tráví více času například u oběda a navíc nemusí mít stres z cestování do školky. A taky si mohou v rámci programu zajít na masáž nebo zacvičit pod jednou střechou. A to všechno proto, že Hanka se Zuzkou jsou přesvědčeny, že aby se člověku dobře pracovalo, musí se mu dobře žít a naopak.

Více než 100 dětí si užilo příměstské tábory

Minulý týden v pátek skončil poslední tábor. Více než sto dětí si užilo příměstské tábory v Brně, Českých Budějovicích, Olomouci a dva v Praze. Kromě klasických robotů, ozobotů, historického okénka nebo programování vlastních her jsme se třeba v Českých Budějovicích podívali i na mikrobity a dozvěděli se něco o první pomoci. 

Jsme moc rádi, že se děti jsou nadšené a některé se vrací i po roce, proto už teď přemýšlíme, že bychom příští rok udělali i „pokročilejší“ tábor nebo tábor pro starší děti. 

A tady jsou čerstvé dojmy přímo od dětí: 
„Nejlepší informatický tábor na světě.“
„Určitě bych sem chtěla jet znova. Naučili jste mě toho více než u nás ve škole na informatice. Díky.“
„Co bylo nejvíce super? Dělat ozobotům dráhu.“

 
Podívej se na vlastní oči, jaké to bylo v Brně, v Českých Budějovicích nebo v Praze

Měj se krásně!

Adél z Czechitas

Facebook
Twitter
Web
LinkedIn
Instagram
Copyright © 2018 Czechitas, All rights reserved
Kliknutím zde přijdeš o naše vymazlené newslettery. :(
Click here to unsubscribe.

IT je budoucnost. I Tvoje.