Czechitas: IT kurzy pro ženy a děti 

Pro zobrazení v prohlížeči klikni SEM

Ahoj!

Léto v Czechitas bylo vždy klidnější, měli jsme tábory a Letní školy IT, ale letos toho budeme mít více – spoustu jednodenních akcí a týdenní kurzy pro dospělé.
A jestli uvažuješ o tom, že se přihlásíš do Digitální akademie, tak když to zvládneš do konce června, máš větší šanci, že tě vybereme. A neboj se videovizitky, nekouše. :)

Postupně se vracíme do učeben a vzdělávacích center

Kam se můžeš aktuálně přihlásit?

Online workshopy odkudkoliv z ČR :)

Workshopy naživo
Digitální akademie na podzim Letní školy IT pro středoškolačky Příměstské tábory pro děti

Týdenní kurzy přes léto

  • Tvořím web od A do Z: Praha a Brno
  • Základy datové analýzy: Brno

Kolik příběhů jsme už vytvořili?

Během šesti let jsme v Czechitas vytvořili více než 300 příběhů, kdy spousta žen změnila svou práci směrem do IT, získaly sebevědomí sebevědomí, otočil se jim život. Holky na střední škole se odhodlaly jít na technickou univerzitu i přes odrazování od okolí. Teda minimálně 300 příběhů, o dalších příbězích tušíme, ale o mnoha z nich nevíme. 

První krok jde udělat v jakémkoli věku, a jestli jsi na střední škole a nemáš ještě plány na léto, tak Letní škola IT je ideální.

Pokud už jsi plnoletá, tak na podzim startujeme 6 Digitálních akademií. Nastartuj i ty svou kariéru! Nové testovací akademie jsou finančně podpořené Evropskou unií.

Těšíme se, že se uvidíme naživo :)

V červnu jedeme ještě online, v červenci už budeme mít více kurzů „naživo“, než tomu bylo přes léto obvykle, třeba i týdenní kurzy pro ženy. Pokud máš dost dnů dovolené, tak je to skvělá investice. :)  
Kujeme pikle už i na podzim. Čeká nás toho spousta, plánujeme i online workshopy (jako jsou Python, Digitální dovednosti atd.) i kurzy (jako je Tvořím web, Java atd.).

Děkujeme našim partnerům

Moc děkujeme našemu strategickému partnerovi Barclays za podporu. 
Barclays je se svojí více než 320letou tradicí jednou z největších bankovních společností na světě a globálně zaměstnávají přes 120 tisíc lidí. 
Jejich pražská technologická pobočka byla založena v roce 2008 a v tuto chvíli má více než 800 zaměstnanců, z čehož drtivá většina pracuje na systémech pro investiční bankovnictví. Čeští zaměstnanci jsou členy globálních týmů a běžně spolupracují s kolegy v Londýně či New Yorku.
Podpora žen v IT je pro Barclays velmi důležitá, a proto se rozhodli stát se naším strategickým partnerem a poskytnout veškerou pomoc, jak v oblasti vzdělávání od koučů či mentorů, tak v případě poskytnutí prostor pro výuku nebo jiné aktivity.
Jejich cílem je rozšířit povědomí o IT mezi ženami, a proto budou tento rok spouštět nový program zaměřený na junior developerky! Významnou součástí programu je samotné vzdělávání, které je zaměřené na rozvoj dovedností. Nebudou chybět zajímavé projekty a rovněž mentor pro každý tým. Už teď se těší na nové kolegyně.
Obrázků koronaviru teď bylo všude plno, ale víš, jak podobné snímky vznikají? Většina z nich pochází z elektronových mikroskopů. V tomhle oboru přitom Česká republika patří ke světové špičce, jen v Brně se vyrobí jedna třetina všech elektronových mikroskopů na světě.
A to i díky našemu partnerovi Thermo Fisher Scientific CZ, který se zabývá vývojem a výrobou high-tech zařízení pro vědce. Přímo v Brně několik desítek vývojářů pracuje na softwaru, díky kterému je možné ovládat hardware, zpracovávat obraz nebo analyzovat strukturu materiálu.
S námi spolupracují dlouhodobě a zaměstnávají několik absolventek z naší datové Digitální akademie. Můžeš se s nimi potkat na probíhajícím C# kurzu, nebo v jedné vyzdobené učebně v našem brněnském Housu. Děkujeme za podporu.

Měj se hezky!

Adél z Czechitas

Facebook
Twitter
Web
LinkedIn
Instagram
Copyright © 2018 Czechitas, All rights reserved
Kliknutím zde přijdeš o naše vymazlené newslettery. :(
Click here to unsubscribe.

IT je budoucnost. I Tvoje.