Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Ana Friesen: Moje cesta k IT

#
min

Personalistka na IT stáži

Ana se jako recruiterka často setkávala s IT pozicemi a vždy jim chtěla jednoduše více rozumět. Prošla s námi několika kurzy od HTML pro úpravu svých vlastních webových stránek, přes data až po vývoj her. Začala se vzdělávat i sama přes codeacademy.com a ve chvíli, kdy Concur otevřel stáž na startovní pozici v týmu pro mobilní vývoj, věděli jsme, že to bude skvělá příležitost pro Anu. Uspěla u pohovoru a našla v sobě odvahu to zkusit.

IT je boj, který ale stojí za to

Tvorime Pribehy

„Jak jsem se k IT vlastně dostala? Chtěla jsem zkusit něco nového. Mám vystudovanou sociální a masovou komunikaci a pracuji jako recruiterka/personalistka. S technickými věcmi jsem na tom byla vždycky dost špatně a nedávno jsem si uvědomila, že to musím nějak spravit. Přihlásila jsem se proto na několik kurzů Czechitas: JavaScript pro vývoj her a na iOS vývoj. Po kurzu mi z Czechitas napsaly, že pro mě mají nabídku vyzkoušet si opravdovou stáž ve společnosti Concur, a to jako intern v týmu mobilních aplikací.

Šla jsem na pohovor a i přes moji snahu přesvědčit je, že nemám skoro žádné zkušenosti, mě přijali. Přiznám se, že je to v Concuru dost těžké. Pořád se musím učit nové věci a vstřebávat nekončící proud informací.

Už nejednou jsem to chtěla vše zahodit, protože se každý den cítím jako úplný blbec… Ale moji mentoři a celkově i tým mě přesvědčuje, že v takovém stavu byl každý z nich, že je to normálka. :)

A proto pokračuju dál.

Concur je skvělá firma a líbí se mi tam. Jen nevím, jak to se mnou bude po skončení internshipu. Na junior developera ještě netáhnu a zahodit tolik úsilí a nikam dál se nedostat by byla velká škoda. Moc z toho ale nestresuju.

Život je výzva – a tu pořád přijímám!

Na závěr bych už jen chtěla dodat: díky za to, co děláte, Czechitas! Plus mé osobní poděkování patří Martinu Vytrhlíkovi, našemu lektorovi iOS kurzu.“

- Ana

Cross-training people from different fields in IT is worth it

„In Concur we are trying to cross-train candidates who want to come from a different field into IT. That is substantial for finding and testing new sources of the potential software engineering candidates. We also believe in the importance of gender balance in software development engineering teams. So because of these reasons we have chosen Ana to work in our team and we are glad.“

- Jacob Ringler, Director of Software Development, Concur

PŘEKLAD:

V IT se vyplatí zaučovat lidi z různých oborů

„V Concuru se snažíme kandidáty, kteří se do IT chtějí dostat z jiného oboru, trénovat v různých činnostech napříč firmou. To považujeme za zásadní při hledání a testování nových potenciálních talentů pro práci v softwarovém inženýrství. Také klademe důraz na genderovou rovnováhu v pracovních týmech. Převážně z těchto důvodů jsme tedy přijali Anu a jsme za to moc rádi.“

- Jacob Ringler, Director of Software Development, Concur

Zaujal tě příběh Any? Uvažuješ o změně zaměstnání a láká tě IT? Neváhej a ozvi se naší Lucce!

 
Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter