Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Czechitas na severu

#
min

Na výlet Czechitas na sever jsme netrpělivě čekaly už dlouhou dobu.

V neděli 11. dubna, tedy víkend po Velikonocích, se přijely do Liberce podívat holky z Czechitas. Snad nebudu mluvit jen za sebe, když řeknu, že na jejich výlet na sever jsme netrpělivě čekaly už dlouhou dobu. Všechny jejich dosavadní workshopy se totiž konaly v Praze či Brně. No a co nám holky z Czechitas přivezly? Především spoustu nových vědomostí ohledně kódování, dobrou náladu a sebevědomí do dalšího pokračování.

Workshop se konal v krásně vybavené učebně Technické univerzity v Liberci, kde bylo k dispozici vše, co jsme potřebovali. Sešli jsme se zde všichni v půl desáté ráno a od desíti startoval program. I když Czechitas je především projekt „holek pro holky“, objevili se zde i zástupci opačného pohlaví. Ti zde měli roli koučů, kteří nám ochotně pomáhali a trpělivě odpovídali na naše dotazy. Rozhodně nepůsobili jako většina těch, se kterými se v IT můžete potkat. Věděli přesně, proč tam jsou a po celou dobu sršeli super náladou a s úsměvem rozhazovali své vědomosti mezi nás, a to velmi srozumitelnou cestou.

První blok se nesl převážně v duchu HTML, druhý pak v CSS a nakonec nám byly objasněny všechny důležité informace pro napsání naší vlastní stránky. Před obědovou pauzou se na workshopu zastavil pan Zdeněk Brůna z Active 24 a vysvětlil nám vše okolo domén a hostingu, upozornil nás na výhody i úskalí a rozdal dárky, ať už hmotné či virtuální.

Klasický workshop, říkáte si. V čem to tedy bylo jiné? Úžasná věc, kterou holky přináší je to, že Vám vše teoreticky vysvětlí a Vy máte ihned možnost si to vyzkoušet prostřednictvím úkolů. Když Vám něco nejde, neplácáte se v tom sami, ale při sobě máte neustále kouče (1 kouč na 3 holky), který Vám vše vysvětlí. Navíc Vás pracovní prostředí nabijí takovou zvláštní energií, že v tom nejste sami a že Vám konečně někdo srozumitelně vysvětlí IT obory a praskne tu bublinu plnou neznáma a strachu, že to nezvládnu.

Holky z Czechitas v Liberci odvedly velký kus práce, dodaly sebevědomí všem zúčastněným a nepochybně otevřely tento krásný obor novým nadějím. Myslím, že jim a všem úžasným koučům můžu touto cestou moc poděkovat za úžasně a smysluplně strávenou sobotu.

Czechitas díky a už se na Vás těšíme příště!

Petra Němečková

 
Kdo pro tebe napsal tento příběh?
Hana Klimentová
Lecturer

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter