Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Co tě nejvíce zajímá ohledně Digitální akademie

#
min

Projektová koordinátorka Digitálních akademií, sepsala vaše nejčastější dotazy a odpovědi na ně.



Uvažuju, že se přihlásím na Digitální akademii, ale…

  • Je možné vystudovat celou Digitální akademii online?

Formou výuky je tzv. hybridní (kombinovaná) forma. Hybridní formát znamená, že si budeš moct vybrat, zda se výuky a akcí Digitální akademie zúčastníš prezenčně nebo online. (Pozn.: Vybrané lekce budou probíhat pouze online pro všechny studentky.) Akademii je tedy možné absolvovat kompletně online, avšak doporučujeme osobní účast. Navazování vztahů s Czechitas komunitou – dalšími studentkami, lektory, kouči, mentory a zástupci partnerských firem, je důležitou součástí celé Digitální akademie.

  • Nevadí, že jsem začátečník, neumím programovat a nemám vystudované IT?

Ne, Digitální akademie je určená právě zájemkyním, které se do IT chtějí teprve dostat. Nemusíš mít proto vystudovanou školu v tomto oboru. Před zahájením Digitální akademie (nikoliv před podáním přihlášky) je ale důležité absolvovat námi doporučené kurzy/prerekvizity (najdeš konkrétně vypsané u každé specializace), následně tak budeme začínat studium s vědomím těchto získaných znalostí.

  • Proč bych měla studovat právě s Czechitas?

Jsme neziskovka, která má za cíl přivést do IT více žen. Spolupracujeme s nejlepšími lektory a firmami ze sféry informačních technologií, které nás podporují, proto ti můžeme nabídnout nižší školné než u jiných vzdělávacích institucí + kvalitní studium založené na nejnovějších poznatcích, trendech i současné praxi. Certifikát od Czechitas má ve světě IT dobré jméno a ty díky němu získáš konkurenční výhodu.

  • Jak se správně rozhodnout pro obor? Data, Web, nebo Testování?

Pokud absolutně netušíš a nemáš základ z žádné z těchto oblastí, pak pro tebe máme pár tipů:

1. zkus naše bezplatné poznávací meetupy, aby sis o daném oboru mohla udělat obrázek: Poznej Testování, Poznej Tvorbu Webu, Poznej Datovou analýzu

2. zjisti, co by tě bavilo, v jakém oboru je tvá vysněná pozice (např. testy na internetu, konzultace s kariérním koučem apod.)

3. přečti si článek o předpokladech pro práci v IT a zjisti, v čem se liší práce Testera, Datového analytika nebo Frontend Developera + jaké schopnosti a dovednosti se ti na těchto pozicích budou hodit

  • Je modelový rozvrh konečný nebo se bude měnit? Potřebuju si rezervovat čas v kalendáři už teď.

Modelový rozvrh je jen orientační a může se ještě změnit. Můžeš ale počítat se stejnou náročností a frekvencí výuky. Pokud budeš přijatá, tak přibližně 2 týdny před zahájením Digitální akademie ti pošleme fixní rozvrh.


Dsc 2770


Tak já se přihlásím, ale…

  • Podle čeho vybíráte účastnice?

Stěžejní je pro nás tvá přihláška. Věnuj čas motivaci, která ukáže tvůj zápal a prozradí o tobě hodně. Neboj se své nadšení přenést i do videovizitky, je to naše první (virtuální) setkání. Více o kritériích, podle kterých studentky vybíráme, najdeš zde. Tipy, jak na tvorbu videovizitky, jsme připravili do blogového článku zde.

  • Můžu poslat videovizitku jinak než přes gmail? Nedaří se mi načíst.

Preferujeme vypsaný způsob dodání videa. Pokud máš ale problémy, dej vědět koordinátorce konkrétní Digitální akademie a určitě se nějak domluvíte.

  • Mohu předepsané kurzy/prerekvizity studovat až po odeslání přihlášky, nebo je nutné mít prerekvizity hotové dříve?

Určitě můžeš prerekvizity splnit až po podání přihlášky, ale prohlídej si, abys vše stihla do startu Digitální akademie.

  • Poslala jsem registraci, obdrželi jste ji?

Po úspěšné registraci by se ti měla zobrazit stránka s potvrzením přijetí. Ve svém účtu bys měla vidět registraci v seznamu přihlášek. Pokud se tak nestalo, je možné, že při odesílání došlo k nějaké chybě. V tom případě ji pošli znovu. Kdyby problém přetrvával, napiš koordinátorce.

  • Mohli byste mě ještě přijmout, když už jsou zavřené registrace?

Pokud už jsou zavřené registrace, bohužel nemůžeme nikoho dalšího přijímat. Znamená to, že jsme již naplnili kapacitu nebo už jsme kurz začali. Pokud máš opravdu velký zájem, můžeš zkusit napsat koordinátorce Digitální akademie. V případě, že by měla volné místo a zároveň bys splňovala veškeré podmínky pro přijetí, může tě vzít jako náhradnici.


Img 7253

Přihlásila jsem se a teď čekám…

  • Nestihnu absolvovat doporučené kurzy (prerekvizity) před zahájením Digitální akademie –⁠ můžu se jí i přesto zúčastnit?

Záleží na tématu, na které se hlásíš. V některých případech stačí, pokud máš pokročilejší znalosti dané tematické oblasti a prošla jsi podobným kurzem se stejným obsahem. Zkus napsat koordinátorce, která ti určitě poradí.

  • Kolik přijímáte dohromady účastnic?

Do každého běhu přijímáme přibližně 30 účastnic, vždy podle kapacity prostor daného města.

  • Kolik přijímáte maminek na mateřské dovolené, nebo studentek? Preferujete nějakou skupinu?

Žádnou skupinu nepreferujeme. Ale vždy jsou ve skupině studentky i maminky na mateřské dovolené. Nejdůležitější je pro nás zaslaná motivace.

  • Můžu zaplatit ve splátkách?

Ano, rozdělení kurzovného na splátky je možné. Společně se zprávou o přijetí do Digitální akademie ti bude nabídnuta možnost financování studia i prostřednictvím splátkového kalendáře, na kterém se následně společně domluvíte s naší koordinárkou. Je třeba počítat s tím, že první platba musí být uhrazena před začátkem studia a poslední před jeho koncem.


Zvládnu to, když…

  • Jsem maminka na mateřské a mám práci na částečný úvazek.

Každý si čas plánuje jinak, proto nedokážeme na tuto otázku odpovědět se 100% jistotou. Nicméně ti můžeme prozradit, že už jsme měli v Digitální akademii ženy v různých situacích: od maminek se dvěma dětmi a částečným úvazkem až po studentky s plným, a zvládly to. Takže záleží na každé studentce, jak si to celé nastaví.



Tak jste mě vybrali…

  • Jaké procento výuky z celé Digitální akademie musím absolvovat?

U každého zaměření (Data, Web, Testování) i města se může mírně lišit. Zeptej se nejlépe koordinátorky vybrané Digitální akademie. Přibližně ale můžeš počítat se 100% účastí na všech hlavních akcích (Zahájení, Meet Your Mentor, Hackathon, Galavečer), 80% účastí na povinných předmětech a 75% účastí na exkurzích.

  • Musím vypracovat projekt v průběhu Digitální Akademie?

Ano, projekt je praktická část Digitální Akademie, na které si vyzkoušíš všechny nabyté znalosti. Bez něho ti nemůžeme udělit certifikát.

Dsc 7800


Potřebuju čas na rozmyšlenou…

  • V jakém období běží Digitální Akademie?

Akademie běží vždy na jaře (březen –⁠ červen) a na podzim (září –⁠ prosinec). Pokaždé ale nevypisujeme všechna zaměření a místa konání se také různí.

  • Budou se témata Digitální akademie (Data, Web, Testování) každý rok opakovat? Tzn. že když se nepřihlásím tento rok, tak mám jistotu, že v příštím ho otevřete?

To bohužel nemůžeme slíbit. Otevření Digitálních akademií se váže na více faktorů. Jeden z nich je poptávka na trhu práce. Snažíme se učit to, co je aktuálně nejvíce žádané. Proto doporučujeme se přihlásit, pokud je tebou zvolená Digitální akademie právě otevřená pro registraci.

Máš chuť se do Digitální akademie přihlásit?

Kontakty:

Pro další dotazy kontaktuj koordinátorku Akademie, příslušné kontakty nalezneš na stránce vybrané Akademie v sekci "Otevřené termíny", kde u termínů a registrací nalezneš kontaktní osobu. Nebo se s námi potkej online či osobně na Poznej Digitální akademii a zeptej se na cokoliv, co tě zajímá. O své příběhy se s tebou podělí naše absolventky a přiblíží ti, jak v IT vypadá pracovní start "nováčka" a jak probíhalo studium. Jejich zkušenosti tě uklidní a zároveň namotivují!

Další články:

Kdo pro tebe napsal tento příběh?
- -
Team Member

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter