Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Czechitas rok 2017

#
min

Zajímavá čísla a pohledy na minulý rok

Chtěli bychom se s vámi podělit o pár statistik minulého roku. Za tato krásná čísla patří díky vám všem – ať už jste se zúčastnili našich kurzů, vedli je, pomáhali s organizací nebo nás podpořili partnersky či zmínkou mezi kamarády u piva.

Workshopy a kurzy

Ve kterých městech jsme se mohli potkat?

K pokrytí všech krajů České republiky nám zbývají poslední čtyři kraje! Chceme k vám dostat naše akce co nejblíže. I v roce 2018 budeme pokračovat v našich aktivitách #czechitasgolocal.

Geo

Témata workshopů

O jaké workshopy byl největší zájem?

Téměř dvě třetiny všech registrací se týkaly workshopů zaměřených na programování, tvorbu webu či datovou analytiku. Stejný poměr těchto témat ku celému portfoliu je zachován, i když se blíže podíváme na absolventky našich workshopů. Je nutno podotknout, že workshopy s menším zastoupením ve výsledných číslech mívají i méně opakování v průběhu roku. 

Co mají všechny akce ale společné? Je to pravidelně větší zájem, než je kapacita prostor, v kterých je pořádáme. V roce 2018 tedy zkoušíme nový formát vstupních workshopů pro 80 a více dívek najednou. První testovací workshop už máme za sebou, konal se v Brně a holky byly nadšené. Atmosféru můžete nasát z naší facebookové galerie.

Workshopy

Témata kurzů

Kolik žen se s námi pustilo do intenzivního vzdělávání?

Dlouhodobé a pravidelné kurzy jsme postavili převážně na našich stěžejních tématech – programování, tvorbě webu a datové analytice. Nejvyšší zájem byl v minulém roce o Digitální akademii. Digitální akademie je ucelený tříměsíční systém vzdělávání, na jehož konci pro mnoho absolventek čekala změna v jejich životní cestě o 180 stupňů. Minulý rok jsme uskutečnili 4 běhy, které se konaly v Praze a Brně (letos realizujeme Akademii už i v Ostravě). 

Kurzy

Zaměstnané ženy

Kolika ženám jsme v minulém roce pomohli změnit práci?

Zásadní podíl na počtu zaměstnaných žen má projekt Digitální akademie. Více než třetina všech žen, které se rozhodly posunout svou kariéru směrem k IT, směřovala do oblasti Business Intelligence právě díky znalostem získaným během účasti v Akademii. Úspěchy ale slavíme i v dalších IT oblastech. Podařilo se nám vychovat řadu vývojářek, manažerek, designérek a testerek. V komunitě Czechitas vznikají dokonce i nápady na vlastní projekty a co víc - nezůstávají jen u nápadů!

Zamestnane

Fanoušci na sociálních sítích

Jak se rozrostla naše komunita?

Ke konci roku jsme se vyšplhali na tato čísla. Náš každoměsíční newsletter s novinkami z Czechitas komunity odebírá již více než 8 500 lidí. Na Facebooku jsme začínali a stále je tam naše fanouškovská základna nejsilnější. Pomůžete nám ovládnout i ostatní sociální sítě? @czechitas

Socky

Lektoři a kouči

Bez koho by to opravdu nešlo?

Na závěr bychom rádi poděkovali všem našim usměvavým, nápomocným a inspirativním lektorům a koučům! Děkujeme, že nosíte naše trička a jste součástí velké komunity přinášející více nových talentů do informačních technologií.

Lektoriakouci
 
Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter