Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Rozjíždíme Czechitas Novou Generaci

#
min

Spouštíme programy zaměřené na vzdělávání dětí a mládeže.

Konec roku 2017 byl pro nás ve znamení skvělých zpráv. Během léta i podzimu jsme spřádali plány na to, jak rozjet Czechitas Novou Generaci – tedy programy zaměřené na vzdělávání dětí a mládeže – a sepisovali žádosti o granty, které by mohly pomoci realizaci našich snů. V prosinci jsme obdrželi pár e-mailů s nejkrásnějším zněním. Máme je!

Dsc 0339

VÍCE NA STRÁNCE CZECHITAS NOVÁ GENERACE

Co že se to událo? 

Získali jsme podporu dvou významných subjektů. Již třetím rokem jsme nás v rámci grantu YouthSpark podpořila společnost Microsoft, s níž realizujeme projekt Akademie programování. Druhou podporu jsme jako jedna ze tří organizací získali nově také od Nadačního fondu Avast v rámci programu Spolu za poznáním. S oběma budeme bojovat jak za lepší digitální vzdělávání nejenom dětí a teenagerů, tak šířit znalosti a dovednosti mezi dospěláky, rodiče, ale i učitele na školách. 

Jaké konkrétní aktivity nás čekají?

V roce 2018 budeme pořádat intenzivnější akce jako víkendové kempy pro středoškolačky (jaro a podzim) a příměstské tábory pro děti a mládež (léto), a to nejenom v Praze a Brně. Dále se můžete těšit na několik výukových tutoriálů, podle nichž můžete sami doma zkusit ovládnout například ozoboty, základy programování ve Scratchi a další témata, která zatím neprozradíme. :-)

Dsc 0766

Czechitas Nová Generace s podporou Akademie programování a NF Avast zaštiťuje také některé kroužky na školách. První z nich začne v únoru na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity v Brně. Jiné probíhají přímo ve školách a jsou vedeny učiteli základních nebo středních škol.

A co je vlastně Czechitas Nová Generace?

Z předchozího textu je mnohé jasné. Ale pro úplnost: Czechitas Nová Generace je náš nový komplexní projekt. V něm se zaměřujeme na cílovou skupinu žáků a studentů základních i středních škol. Především na děti od osmi do dvanácti let, kterým chceme pomoci se vstupem do IT světa tak, že  jim jej představíme hravou formou, která baví i nás. Studentky a studenty středních škol poté chceme seznámit s IT tak, jak ho milujeme. Často totiž před sebou mají volbu povolání a vysokých škol. Chceme, aby věděli, jaké mají možnosti. Mrkneme se spolu na robotiku, základy programování, datovou analytiku i bezpečnost.

Jsme moc rádi, že nás v letošním roce v našich dílčích aktivitách podporují i další skvělí partneři, jakými jsou mimo jiné Škoda Auto, EPAM či T-Mobile. Děkujeme!

Chceš se dozvědět víc?

Stačí se mrknout na web nebo facebookové stránky Czechitas Nové Generace. A nebo ještě lépe - přihlásit se prostřednictvím těchto formulářů k příměstským táborům nebo víkendovým kempům.

Těšíme se na setkání na některé z našich letošních akcí,

tým Czechitas Nové Generace

 
Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter