Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Radka Lalíková: Moje cesta k IT

#
min

Od psychologie k 3D tisku

Radka s námi absolvovala DataGirls v Bratislavě a projevila zájem o novou pracovní příležitost, která by jí poskytla kariérní růst. Na základě jejích zkušeností, ale i očekávání do budoucna, jsme s ní probíraly různé pozice v IT a možné pracovní nabídky na českém trhu. Nakonec Radku nejvíce oslovila nabídka z Konica Minolta v Brně, kterou po výběrovém řízení rovněž získala. Věříme, že díky jejím předešlým zkušenostem z projektového řízení a díky jejímu obrovskému zájmu a nadšení do IT je pro ni tato pozice jako ušitá. Máme z toho radost a držíme jí pěsti v kariéře!

Project manager v oblasti 3D tisku

„Celý život ma to tiahlo skôr k humanitným oborom, preto je moja aktuálna pozícia možno prekvapením nie len pre mojich blízkych ale aj pre mňa samotnú. Môj obor na vysokej škole bol Management so zameraním na psychológiu, kde som síce ďalej pokračovala v medzinárodnom obchode, ale vždy ma viac zaujímali soft skills.

Moja prvá pracovná skúsenosť s IT bola počas vysokej školy, keď som pracovala ako personalistka v jednom softwarehouse. Takže aj vo svete IT som si najskôr našla to svoje „mäkké miestečko“ :), kde som vyberala tých vhodných ITčkárov pre danú firmu. Moja cesta sa po roku odklonila a našla som svoje miesto na súkromnej vysokej škole ako projektový manažér v rámci vzdelávania.

Zlom ale prišiel na konci minulého roku, kedy som pocítila, že chcem zmenu. Akoby náhodou sa mi do života dostalo Czechitas, konkrétne Dita ako speakerka na TEDx konferencii.

Filozofia Czechitas sa mi natoľko páčila, že ma prinútila rozmýšlať o IT trošku inak.

Prihlásila som sa na niektoré z ich kurzov a začala sa viac zaujímať o svet IT. Po kurze ma kontaktovala Monika, ktorá so mnou spravila taký menší pohovor cez telefon, zaslala som jej životopis a už to bolo – zrazu ma zahŕňala zaujímavými ponukami vo svete IT. Najviac ma ale oslovila práca v Business Inovačnom centre Konica Minolta. Je to taký start-up vrámci korporácie, kde v malinkom týme moji – už teraz kolegovia, vyvíjali veľmi zaujímavé inkubačné projekty. Samozrejme som na začiatku mala strach z oblasti, v ktorej sa vôbec nevyznám a nemám v nej skúsenosti, ale keďže mám rada výzvy, bolo to práve preto pre mňa zaujímavé a plné možností na môj ďalší rozvoj.

Po nástupe som sa musela zorietovať aj v technických veciach, o ktorých som moc nevedela, ale moji kolegovia mi boli veľmi nápomocní. Ako Projektový manažér inovačných projektov mám tú možnosť stáť pri zrode a riadiť projekty, ktoré môžu ovplyvniť ďalšie generácie. Keď si predstavím, že za pár rokov sa môže stať, že pôjdem k zubárovi a ten mi tam na počkanie vytlačí na 3D tlačiarni to, čo budem potrebovať.

Nej Nej
Nie že by som chcela prísť o zub, ale bolo by úžasné vidieť fungovať v bežnej praxi niečo, na čom ste pracovali takmer od jeho počiatkov a snažili ste sa to implementovať práve do daného segmentu.

Práca v IT je proste zábava, máme tu úžasný tím a nikdy pred tým by ma nenapadlo že v práci budem mať možnosť okrem iného si aj zahrať stolný futbal, playstation alebo behať po kancelárii s holografickými brýlami a vďaka rozšírenej realite zabíjať robotov ktorý nám napadli kanceláriu! :)“

- Radka

Ocenili jsme odvahu čelit novým výzvám

„Do našeho týmu, který funguje v rámci Business Innovation Centre Konica Minolta EU, jsme hledali juniora se zaměřením na projektový management, který by se věnoval oblasti 3D tisku. Radka, stejně jako několik dalších kandidátek, zareagovala na inzerát zveřejněný na Facebookové stránce Czechitas. Ocenili jsme přehledně zpracovaný životopis a praxi dokazující dobré organizační schopnosti. Během pohovorů nás Radka zaujala svým otevřeným přístupem, odvahou věnovat se zcela nové a vysoce technické oblasti, nadšením pro výzvy a touhou po seberozvoji. Její největší slabinou byla angličtina. Nicméně i k tomu přistoupila jako k výzvě a přistoupila na dohodu, že se dostane na komunikativní úroveň během 4 měsíců, což také dokázala. S odstupem času prokázala schopnost rychle se učit nové věci, je schopna pracovat samostatně a svou práci odvádí v odpovídající kvalitě. Do našeho týmu skvěle zapadla, přinesla nové nápady a přístup, který by se dal nejlépe popsat slovy „to zvládneme“.“

- Petr Kazda, Service Lab Manager, Business Innovation Centre Konica Minolta Europe

Zaujal tě Radčin příběh? Uvažuješ o změně zaměstnání a láká tě IT? Neváhej a ozvi se naší Lucce!

 
Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter