Smysluplný dárek pod stromeček? Daruj vstupenku do světa IT.
Dárkové poukazy

Závěrečný den Akademie programování 2016/2017

#
min

V Akademii programování letos slavíme třetí narozeniny – a závěr tohoto ročníku jsme oslavili stylově dalším dětským hackathonem.

V Akademii programování letos slavíme třetí rok její existence. V sobotu 10. června jsme tento školní rok ukončili již tradiční celodenní akcí pro školní týmy ze všech koutů České republiky. Pro mladší děti Czechitas připravily soutěže v řešení logických hádanek offline i na počítači, pokročilejší programovaly aplikace v TouchDevelopu.

Celoroční vzdělávací aktivity na poli informatiky jsme ale ani poslední den neopustili. Na všechny čekala mimo her přednáška od našeho partnera EPAMu o bezpečnosti na internetu a s učiteli jsme diskutovali také o tom, jak nadchnout dívky pro vědu a technologie. Z nejnovějšího průzkumu společnosti Microsoft totiž vyplývá, že dívkám schází ve vyučování vědecko-technických předmětů praktické využití a  pozitivní ženské vzory.

Nejen proto, abychom ukázali většímu počtu dětí (a především dívek), že informatiky se není třeba bát, chystáme na léto sérii krátkých videí, podle nichž si budou moct na počítači vytvořit jednoduchou grafiku, webovou stránku nebo anketu. Chceme tak otevřít dveře do světa IT všem, kteří se nemohou osobně zúčastnit našich kruzů a pomoci dětem, kterým běžné hodiny informatiky ve škole nestačí. Videa budou dostupná na našich webových stránkách v sekci Kódování na doma a také na YouTube kanálu Akademie programování.


Koduju 161
 
Kdo pro tebe napsal tento příběh?

Czechitas Podcast

Příběhy, které vytvářejí ženy v IT - protože IT je budoucnost. I tvoje!

Zůstaňme v kontaktu

Odebírej náš měsíční newsletter, ve kterém se seznámíš s IT, najdeš inspirativní příběhy, novinky z oboru, ale i pozvánky na konference. Čas od času ti dohodíme slevu na vstup, zajímavé pracovní příležitosti nebo tipy, kde se dál vzdělávat. Buď v obraze!

Odebírej Newsletter